1. Home
  2. Sajmovi
  3. Sve premijere Salona automobila u Ženevi (III deo)
Sve premijere Salona automobila u Ženevi (III deo)
2

Sve premijere Salona automobila u Ženevi (III deo)

272
2
Podelite sa prijateljima:

Prvi deo najave možete pročitati ovde, dok je za drugi nastavak dovoljno da kliknete ovde.

Seat

Detalja u vezi nastupa španske marke je malo, ali je ipak poznato da će se na njihovom štadu odigrati premijera prototipa električnog vozila. Poznat je i naziv koncepta, a on glasi e-Mii. Predviđeno je da se proizvede u maloj seriji uz temelj pronađen u najmanjem modelu game.

Kao takav, to će biti prvi serijski model elektromobila Seata, a na prva tržišta će stići blisko samom kraju godine. Nakon toga, kupci će biti zasuti nesvakidašnjom, sa aspekta broja modela, ponudom elektromobila sa oznakama neke od marki koje posluju u sastavu VW grupe, a koji koriste MEB arhitekturu.

Očekuje se da prvi elektromobil, postavljen na pomenutu platformu, koji će slediti e-Mii, bude model veličine Leona, uz domet sa jednim punjenjem baterija od oko 500 kilometara.

Škoda

Pre nekoliko dana predstavljeni krosover Kamiq je serijsko otelotvorenje koncepta Vision X, koji je premijerno prikazan prošlog proleća na istom mestu. Mi smo pisali o malom SUV-u nedavno, a ovom prilikom još da dodamo da će Volkswagen grupa odložiti tržišni debi noviteta do sredine godine, kako bi se pružila prilika blizancu VW T-Crossu, da se pozicionira na svetskoj “pijaci” novih automobila.

Mlada Boleslava će biti mesto proizvodnje Kamiqa, dok će se u Indiji koju “Česi” ponovo pokušavaju da osvoje, sklapati i verzija sa više centimetara među osovinama. Interesantno je da će ta verzija počivati na jedinstvenoj arhitekturi nazvanoj MQB A0 IN.

Ukoliko rukovodstvo marke odluči da Kamiq ponudi i na kineskom tržištu, to će iziskivati promenu naziva krosovera (verovatno u Kosmiq), jer se tamo već prodaje SUV identičnog naziva koji je mnogo bliskiji Karoqu, barem prema gabaritima.

Sledeća velika premijera Škode se odnosi na restilizovanu limuzinu Superb. Zatezenje bora sedana se dešava nakon tačno četiri godine bivstvovanja na tržištu. Pored modernizovanih konvencionalnih pogonskih grupa, Česi će ponuditi i PHEV varijantu, po prvi put.

Naposletku, tu je i koncept Vision iV o kome možete saznati više klikom na ovaj link.

Smart

Prodaja vozila ove marke već dugo vremena ne uspeva nikako da obraduje čelnike Daimlera, ali prošlogodišnji rezultati na evropskom tlu su počeli da ulivaju optimistične note u analize.

Ponesena novom nadom, nemačka marka će u Ženevi izložiti konceptno vozilo Forease+, o kome nema dostupnih pojedinosti u vreme izveštavanja. Uprkos tome, veruje se da novi koncept predstavlja unapređenu verziju istog, prikazanog jesenas na Salonu automobila u Parizu.

SsangYong

Projekat C300 postaje serijski model od juna ove godine, kada će početi da silazi sa proizvodnih traka jedinih pogona u vlasništvu kompanije, koji se nalaze u gradu Pjonteku.

Što se tiče izgleda nove generacije modela Korando, on će biti inspirisan stilom koncepta SIV-2 (fotografija iznad) sa kom se javnost upoznala na istom mestu, u Ženevi pre tri godine. Premijera novog Koranda se dešava tačno godinu dana pre debija prvog EV marke, koji nosi kodni naziv E100.

Subaru

Koncept koji će Japanci izložiti nosi naziv Viziv Adrenaline, ali to je manje više, sve što je poznato do ovog trenutka. Pretpostavlja se da se radi o malom SUV-u.

Pored koncepta, Subaru će prezentovati i Levorg čija je paleta motora obogaćena atmosferskim dvolitrskim benzincem. Dodatne informacije o nastupu japanske marke u Ženevi možete pročitati ovde.

Volkswagen

Za početak, novog Golfa nećemo videti u blizini Ženevskog jezera. Zatim, iako zvanični naziv koncept, dizajnerska studija ”Buggy” inspirisana šezdesetim godinama prošlog veka, trebalo bi da se ukaže pred posetiocima. Radi se modelu utemeljenom na MEB platformi uz primenu pogona na zadnje točkove.

Dalje, upoznaćemo se sa osveženim Passatom u limuzinskoj i karavan verziji, a o obe varijante možete dosta pročitati ovde i ovde.

Još je jedna premijera na štandu Volkswagena. Dobili smo sportsku verziju malog SUV-a VW T-Roca koji u nazivu poseduje sufiks R. Nismo bili lenji, upoznajte se sa moćnim mališom sa povišenim klirensom.

Izostanci iz Ženeve

Već neko vreme je poznato da sledeće marke, iz raznih razloga, neće izlagati na velikoj manifestaciji: Ford, Hyundai, Jaguar, Land Rover i Volvo.

AutoRepublika

(272)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Vucicu Pederu

zasto nema chevroleta!!!

Balkanboj

Koliko znam Chevrolet se povukao sa tržišta Evrope pre jedno 4 godine. Možda zbog toga.