1. Home
  2. Sajmovi
  3. Toyota Corolla dobila prinove u gami – GR Sport i Trek
Toyota Corolla dobila prinove u gami – GR Sport i Trek

Toyota Corolla dobila prinove u gami – GR Sport i Trek

168
0
Podelite sa prijateljima:

Toyota je predstavila vruću verziju Corolle, označenu sa GR Sport, baš kao što je to prošle godine učinila sa malenim Yarisom, promovišući i u tom slučaju GR Sport varijantu.

Toyota Corolla GR Sport je jedan od ukupno dva, na Salonu automobila u Ženevi predstavljena derivate japanskog predstavnika u C segmentu, dok je drugi poneo naziv Corolla Trek, koji je za osnovu preuzeo caravan verziju, Touring Sports kome je dodatno podaren krosover stil.

Novajlija sa sufiksom GR Sport, za koji proizvođač tvrdi da poseduje unapređenu voznu dinamiku spram regularnog model, će biti dostupan i u hedžbek, ali i u formi karavana. Pogosnki sklop će biti hibridni u oba slučaja, ali će kupci moći da izaberu da li će elektro-asistencija biti u funkciji četvorocilindarskog benzinca zapremine 1,8 ili 2,0 litra.

Detalji u vezi performansi novih varijanti nisu obelodanjeni, ali za očekivati je da će one biti nešto bolje, a da će sistem ogibljenja biti podešen za nijansu tvrđe, opet, u poređenju sa standardnim verzijama. Pored toga, realno je da će modifikovani sistemi biti blizanci onih koji su primenjeni u GRMN pulenima, baš kao što je to slučaj sa modelom Yaris GR Sport.

Pod očiglednim uticajem odeljenja Toyota Gazoo Racing, novitet je dobio novu rešetku hladnjaka u završnoj obradi koju krasi tamno siva boja nalik hromu, bočne “suknjice”, kao i zadnji difuzor. Takođe, vrući novajlija poseduje felne od lake legure promera 18 inča, zatamnjeno zadnje vetrobransko staklo, kao i dvobojnu karoseriju. Komercijalni naziv za koloritnu šemu karoserije glasi Dynamic Grey.

U unutrašnjosti vozila se ističu sportska sedišta sa štepom izvedenim crveno-crnim koncem na centralnoj konzoli, obruču upravljača i ručici menjača.

Više pojedinosti će biti dostupno kasnije, a to se odnosi i na cenu. Vruća verzija u prodaju kreće prvog meseca 2020. godine.

Toyota Corolla Trek je dostupna samo u formi karavana a dizajnirana je na način da “privuče populaciju avanturističkog duha”, navodi Toyota.

Pogonski sklopovi su takođe hibridni uz korišćenje pomenutih motora zapremine 1,8 ili 2,0 litre. Povišen je klirens za dva centimetra.

Prodaja ovog kvazi krosovera je u planu da započne od avgusta.

AutoRepublika

(168)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments