1. Home
  2. Prezentacije
  3. Nakon duge kampanje, stigla je Škoda Kamiq (GALERIJA)
Nakon duge kampanje, stigla je Škoda Kamiq (GALERIJA)
1

Nakon duge kampanje, stigla je Škoda Kamiq (GALERIJA)

652
1
Podelite sa prijateljima:

Posle višemesečne marketinške kampanje, Škoda je putem interneta i zvanično prikazala novi model Kamiq. 

Ovaj, evropski Kamiq, treba razlikovati od modela istog imena namenjenog isključivo za kinesko tržište. „Naš“ Kamiq da se pohvaliti daleko kvalitetnijim materijalima unutar kabine od svog kineskog rođaka, a i izgled mu je prilagođen ukusku evropskog kupca. I to ne bilo kog, Škoda navodi da je ovaj model namenjen za mlade ljude kojima bi Kamiq bio ulaznica u svet čeških automobila.

Za početak vidi se da je češki brend uložio trud da se distancira Kamiq od ostalih modela iz svoje SUV game. Ovaj maleni krosover razlikuje se pre svega po dvodelnoj svetlosnoj grupi koja se nalazi na prednjem delu vozila. Gornja deo predstavlja tzv. dnevna svetla, ali su tu smešteni i pokazivači pravca. Kako navode čelnici Škode, za ovakav atipičan dizajn za tu marku odlučilo se zbog želje da se „dodvori“ mladoj publici.

Mada najmanji u krosover gami ovog proizvođača, Kamiq ipak nije sitan automobil. Dugačak je 4,24 metra, širok 1,79 i visok 1,5 metara, dok prtljažnik u osnovnoj postavci nudi 400 litara korisne zapremine. Škoda ističe da je ovaj SUV jedan od najprostranijih u segmentu, a kao jednu od vrlina navode da putnici na zadnjoj klupi imaju 73 milimetra prostora u rejonu kolena.

Kada je reč o enterijeru automobila u pitanju je „copy-paste“ tehnika, a model od kojeg se kopiralo u ovom slučaju je Scala. Osim mogućnosti da se opciono kupi i digitalna instrumentalna tabla, kupci će u zavisnosti od paketa opreme koji odaberu imati displej osetljiv na dodir povrh centralne konzole u tri različite dimenzije sa dijagonalom od 6,5 8 ili 9,2 inča.

Paletu motora čine već dobro poznati agregati iz VW grupacije. Uvodna benzinska pogonska jedinica je 1,0-litarski trocilindraš sa 95 ili 115 ks, a tu je i 1,5-litarski motor sa 150 ks. Čast dizel agregata brani 1,6 TDi sa 105 ks, a kako navode u Škodi u ponudi će biti i motor koji koristi CNG za pogonsko gorivo.

Sve pogonske jedinice standardno dolaze uparene sa šestostepenim manuelnim menjačem, a opciono je moguće uzeti i automatski DSG menjač. Ipak, za razliku od nekih konkurenata iz segmenta, Kamiq neće ponuditi pogon na sve točkove, već samo na prednjoj osovini, što jasno upućuje da ovaj krosover nema apsolutno nikakve terenske ambicije.

Zvanična premijera Škode Kamiq zakazana je za Salon automobila u Ženevi.

AutoRepublika 

 

(652)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Dikh tu kava

Uf…