1. Home
  2. Vesti
  3. Prvi crteži krosovera Škoda Vision iV
Prvi crteži krosovera Škoda Vision iV
0

Prvi crteži krosovera Škoda Vision iV

180
0
Podelite sa prijateljima:

Crtež je objavljen na kompanijskom sajtu namenjenom odnosima sa javnošću, ali je ubrzo uklonjen iz, za sada nepoznatih razloga. Deluje da su Česi zaboravili ili potcenili moć društvenih mreža, gde je uz mali napor moguće doći do predmetne fotografije.

Zahvaljujući ovom propustu nadležnih u Škodi, postalo je poznato da će češki proizvođač na Salonu automobila u Ženevi, pored novih modela Scala u Kamiq (čije fotografije možete da pogledate ovde), takođe predstaviti i konceptni krosover pod nazivom Vision iV.

Jasno, u ovom trenutku još uvek nema dostupnih zvaničnih informacija, ali se pogledom na oblik koncepta može zaključiti da je stepen sličnosti sa još jednim konceptom Škoda Vision E (2017.). Tada su zvaničnici kompanije obećali, na tom konceptu, utemeljen serijski model, pa je logično pretpostaviti da će krosover brzo na proizvodne trake.

Podsećanja radi, konceptni elektromobil Škoda Vision E koji je prikazan u Šangaju, bio je dug 4.688 milimetara i visok 1.591 milimetara. Utemeljen je na modularnoj arhitekturi VW grupe namenjenoj električnim vozilima (MEB), korisiti litijum-jonske baterije locirane ispod poda putničke kabine.

Projektovana autonomija iznosila je do 500 kilometara, a na svakoj osovini je pozicioniran po jedan elektromotor, uz ukupan razvoj 306 konjskih snaga, što omogućava maksimalnu brzinu kretanja od 180 km/h.

Dakle, veoma je izgledno da je Škoda Vision iV zapravo proizvod daljeg razvoja tog koncepta. ‘Za sada, jedino je izvesna implementacija MEB platforme, dok će i ostale pojedinosti uskoro postati dostupne.

Zvaničnici Škode obećavaju da će elektro-krosover penetrirati tržište tokom 2020. godine, a to bi bio drugi e-mobil marke, s obzirom na to da će u drugom delu tekuće godine debitovati u prodajnim salonima elektrifikovana verzija mališana Škoda Citigo.

AutoRepublika

(180)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments