1. Home
  2. Sajmovi
  3. Saloni automobila
  4. Predstavljen Smart Forease koncept
Predstavljen Smart Forease koncept

Predstavljen Smart Forease koncept

210
0
Podelite sa prijateljima:

U čast dvadesetog rođendana, Smart je predstavio čisto električni koncept sa otvorenim krovom, koji je u mogućnosti da smesti dva putnika, a koji je marka nazvala Forease. Pored toga, beskrajno simpatični Smart dolazi nakon ranije predstavljenih koncepata Crossblade i Forspeed.

Koncept je utemeljen na modelu Smart EQ Fortwo u kabriolet verziji, a trebao bi da predstavlja “jednostavno rešenje za urbanu mobilnost”. Forease karakteriše odsustvo krova, manje vetrobransko staklo i bezbedonosni dodaci iza para sedišta.

Za mališana Forease, koji će biti izložen na Salonu automobila u Parizu, izabrana je svetla nijansa karoserije sa zelenim kontrastnim akcentima, koji su takođe upotrebljeni i za površine u enterijeru.

Pošto je simpatični konceptualni model onaj koji uopšte ne poseduje krov, proizvođač je sa centralnog grebena u potpunosti izostavio otvore za ventilaciju čije su mesto zauzela dva dodatna digitalna ekrana sa kojih putnici mogu da očitavaju sadržaje aplikacija sa mobilnog telefona.

“Forease predstavlja osvežavajuće jednostavnu formu zabave tokom vožnje u gradu, i kao takav reprezentuje koncept beskompromisne urbane mobilnosti,” rekao je novi šef Smarta Kartin Adt.

Upotrebljeni čisto električni pogonski sklop predstavja simbol buduće posvećenosti marke ovoj vrsti tehnološkog rešenja, s obzirom na to da je već doneta odluka da će svi automobili koji budu stizali sa oznakama Smart pred kupce, počev od 2020. godine, biti pokretani isključivo elektromotorima. Podsetićemo da je Daimler prodavao čisto električna vozila do prošle godine, samo u Americi, Kanadi i Norveškoj.

Još koja reč o prethodnim konceptima Smarta. Prvo je tu Crossblade iz 2002. godine, a karakteriše ga odsustvo vrata, krova i vetrobrana.  Iako prvobitno zamišljen kao koncept, zahvaljujući toplom prijemu kod publike, proizveden je u ograničenoj seriji od 2.000 primeraka.

Smart Forspeed je prikazan 2011. godine kao još jedan koncept bez krova koji je predstavio električni pogonski sistem proizvođača. Poput Crossbladea, takođe je posedovao štitnik od vetra u obliku avionskog propelera, a bio je pozicioniran na mestu vetrobranskog stakla.

(210)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments