1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen ID Buggy prikazan na Božićnoj čestitki
Volkswagen ID Buggy prikazan na Božićnoj čestitki
0

Volkswagen ID Buggy prikazan na Božićnoj čestitki

140
0
Podelite sa prijateljima:

Iako je preostalo još nekoliko meseci do Salona automobila u Ženevi, tokom kojeg će premijerno biti prikazan novi Volkswagenov čisto električni bagi, ekipa iz Volfsburga jednostavno nije mogla da odoli čarima predstojećeg Božića, pa je novitet postao tema jedne od novogodišnjih čestitki. 

Iako se radi o slici, a ne fotografiji, pa čak i uprkos tome što se izuzev siluete vozila jedva nazire nešto više, ovaj postupak jasno otkriva koliko je zapravo Volkswagen ID Buggy važan za nemačku firmu.

Volkswagenov pulen pripada mikro segmentu vozila namenjenih za korišćenje na plaži i priobalnom pojasu, baš kao i francuski Citroën e-Mehari, a koristiće jedinstvenu platformu nemačke grupacije, namenjenu električnim vozilima, nazvanu MEB. Uprkos tome što je još uvek veoma ograničen broj dostupnih informacija o modelu Buggy ID, pretpostavlja se da je nemački dvosed razvijen u istraživačko razvojnom centru kompanije, koji je smešten u Bruncviku, odnosno u neposrednoj blizini sedišta firme u Volfsbugu.

Očekuje se da Buggy ID zauzme svoje mesto u najavljenoj gami električnih vozila, počev od 2020. godine. Ostale pozicije u ID paleti, okupiraće: minivan ID Buzz, sedan ID Vizzion, SUV ID Crozz, kao i kompaktni hedžbek ID Neo, koji bi na scenu trebao da stupi već u drugom delu naredne godine.

Volkswagenov bagi neće posedovati čvrst krov prevashodno zbog toga što je namenjen upotrebi u priobalnom području, i to uglavnom u letnjem periodu. Kao i većina bagija koji su postojali, model Volkswagena će posedovati zaštitu od prevrtanja (anti-roll bar), velike točkove, kao i verovatnu široku paletu živopisnih nijansi za karoseriju.

Iako je Volkswagen u svojoj ponudi, kroz istoriju, imao bagi modele, oni nisu bili interno proizvedeni, već su to uglavnom bile modifikovane verzije originalne “Bube”. Prerade je vršila kuća Californian Bruce Meyers. Naziv konkretnog bagija je bio Meyers Manx, a njegova proizvodnja se odvijala između 1964. i 1971. godine, a korišćen je u pustinjskim takmičenjima.

AutoRepublika

(140)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments