1. Home
  2. Sajmovi
  3. Ženeva 2019
  4. Mazda3 Sedan – lepa, napredna ali manje dinamična
Mazda3 Sedan – lepa, napredna ali manje dinamična
2

Mazda3 Sedan – lepa, napredna ali manje dinamična

421
2
Podelite sa prijateljima:

Mada je mali prozvođač, bez nekog „strahobalnog“ budžeta za istraživanje i razvoj, Mazda je „trojku“ učinila boljom nego ikada. Počev od dizajna spoljašnjosti, jasno je da se Mazda u potpunosti oslonila na svoju ekspertizu, da bi pružila validnu alternativu VW Golfu, ali i Jetti, jer ovoga puta je sedan u pitanju.

Metalik sivi primerak na ženevskom štandu se izdvaja iz gomile. LED farovi, alu točkovi, hromirani detalji i dva završetka izduvnih cevi, sve je to do te mere lepo ukomponovano da bi svako na prvi pogled poželeo da se provoza.

Praktičnosti takođe ne nedostaje, jer je otvor prtljažnika naglađeno širok, a korisna zapremina iznosi više nego solidnih 450 litara, ili 1.138 litara kada se obori naslon zadnje klupe. Obe brojke nadmašuju one kod hedžbeka, a što je najineresantije, trozapreminski model je jeftiniji.

Što se motorizacije tiče, dostupan je sjajni 2,0-litarski benzinac sa 122 ks i SkyActiv-D 1,8-litarski dizel sa 116 konja. Nešto kasnije, u ponudu će ući i model sa SkyActiv-X motorom.

Mada minimalistički, enterijer odiše modernim duhom i komforom. Ono što takođe pozdravljamo je što je postavka orijentisana na vozača, s kvalitetnim materijalima, naslonima za laktove i volanom s tri paoka. Nova generacija info-zabavnog sistema, head-up displej i digitalni klaster instrumentacije su takođe stvari koje treba spomenuti.

Ipak, Japanci su ovoga puta malo i štedeli. Tamo gde je na prošlom modelu bio multilink, sada se nalazi polukruta osovina. Time se entuzijasti baš i neće posebno oduševiti, ali šta je tu je. Ova promena će sigurno uzeti danak u vidu slabijeg odziva karoserije i nešto slabije upravljivosti prilikom dinamične vožnje u krivinama.

AutoRepublika

 

(421)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Ercegovac

По билбордерима града Новог Сад а, шепури се Мазда 3 хеч. Још је у живо нисам видио. На билбодрерима ми мало рогобатан дио иза задњих путничких врата. Или је ружан угао како је сликана или је све у оку посматрача.

moron

Na slikama sa linka ispod može se videti „realna slika“ nove trojke:
https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/13977477/mazda-3-g122-pl-sa-so-lu-st