1. Home
  2. Vesti
  3. Restilizovana Škoda Superb – „procurele“ prve fotografije
Restilizovana Škoda Superb – „procurele“ prve fotografije
13

Restilizovana Škoda Superb – „procurele“ prve fotografije

2.75K
13
Podelite sa prijateljima:

Evo još jednog dokaza da je Kina važnije tržište za Škodu od Evrope. Em što u najmnogoljudnijoj sveta češka marka ima više SUV-a u ponudi nego bilo gde, i restilizacije dolaze ranije. Zato ne treba da čudi što je restilizovani Superb „procurio“ baš u Kini.

Promene nisu značajne, posebno kada se u obzir uzme do koje mere je izmenjena (po mnogima upropašćena) Octavia. U svakom slučaju, farovi su dobili „oštriji“ LED glavni projektor.

Maska hladnjaka je dodatno istaknuta zahvaljujući novom hromiranom okviru, dok donji usis izgleda kao geometrijska interprertacija čuvenog „why so serious“ osmeha Džokera.

U svakom slučaju, Superb se odlično kotira, posebno u Kini, gde kupci vole sedane sa izdašnim međuosovinskim prostorom.

Što se zadnjeg dela tiče, dizajneri su osvežili svetla i dodali plastični trim da bi odbojnik učinili manje „tupim“. Vrlo je verovatno da će evropski model otići i nešto dalje s opcionim Sportline paketom.

Kada govorimo o pogonskim jedinicama, Škoda konačno ulazi u elektrifikaciju sa svojom perjanicom. Superb će ove godine dobiti PHEV varijantu, nakon Kodiaqa. U oba slučaja je reč o novom 1.5 TSI sa električnom asistencijom, koji u zbiru isporučuju 210 ks. Istu stvar bi trebalo da vidimo na SEAT Tarracu i restilizovanom Passatu.

Superb će takođe naslediti motore vezane za MQB Evo platformu. Glavni fokus u Evropi će biti na 2.0 TDI sa blagom hibridnom postavkom od 12 V, u rasponu od 130 do 205 ks. Oni koji žele više snage, moći će da se odluče za 2.0 TSI, koji je u skladu sa Evro 6D Temp normama i 275 ks. Menjači su šestostepeni manuelni i sedmostepeni DSG, kako ko preferira.

Treba spomenuti da će 1.5 TSI, koji čini uvodnu ponudu, verovatno biti dostupan u Greenline iteraciji, s obzirom na manju prodaju dizela.

AutoRepublika

(2751)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

13 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

2,0 TDI sa 130 ks ???
Znači, sa 1,6 TDI sa 250 Nm više neće biti dostupan ? Ako, neka, to pozdravljam.

Zvezdan Božinović

Najlepša Škoda bez dileme.

moron

Meni je karavanska „vrh“.

Mad Max

Upropastiše jedinu lepu škodu do sada!
Čemu ovaj seoski stajling? Prepisali neukus od Mercedesa……

Fantom

Vise lici na a6 novi nego na bilo koju mecku…

Fantom

A sa boka na Renault Talisman 🙂

Odesza

Svi oko dizajna…umjesto da se svi zajedno priupitamo a što je sa materijalima i završnom obradom!
Nakon dieselgate sklandala u VAG grupi (VW) sama kvaliteta materijala kao i završna obrada drastično je pala na nisku razinu.Na razinu konkurencije…
Hoće li facelift Škode Superb zadržati dosadašnju razinu završne obrade, hoće li materjalima biti u vrhu nepremium klase ?
Uvidjevši novu generaciju Clio modela koji prema suđenome ima bolje materijale unutrašnjosti od
VW Pola…

Zvezdan Božinović

Pisah pre neki dan, verovao ili ne, tako je bilo i sa generacijama iz sredine prošle decenije Polo/Clio.

Ercegovac

Шта ви мислите да ли би ова струја / бензин варијанта била интересантна за куповину ?
Искрено мјеркам неку већу лимузину пасат – суперб – мазда 6 или можда јуче најављену сонату …
Практичност на првом мјесту а онда однос плаћено/добијено .

Zvezdan Božinović

Da, sigurno. Struja za grad, benzin za otvorene drumove!

J4ZZER

Meni licno ogromni korak nazad, kao da ga je neki dizajner Lincolna pustio kroz ruke i redom (pre) naglasavao svaku liniju i svaku lajsnu

Ercegovac

Рече један човјек једном ,
“ U godini ovoj 2019,pričati i govoriti o dizajnu, o udobnosti??“

Ја кад нисам могао смувати неку згодну женску , сам ћутао, (и тихо патио) .

Мој познаник када би био у таквој ситуацији, би „трубио“ около да СУ ЈОЈ РАВНА СТОПАЛА !!!

J4ZZER

Ne razumem poentu tvog posta? Kao meni se dopada Superb, pa ga zelim, ali ne mogu da ga vozim i sad mu nalazim mane? Jesam pogodio?

Nekada sam vozio Skodu i to 98, sada vozim Civica koji kosta kao Superb i veruj mi da mi nikada ne ode oko… Jednostavno ne zelim automobil D segmenta, imam A i C.

Sad mislim da smo svi ovde ljubitelji automobila i ja komentarisem i Daciu i Skodu i Ferrari i Porsche… I mislim da svako ima pravo da komentarise svoje vidjenje automobila, pa vozio peglicu ili bugattija… Ne razumem te prigovore