1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen Polo u limuzinskoj izvedbi dobio novi motor
Volkswagen Polo u limuzinskoj izvedbi dobio novi motor
3

Volkswagen Polo u limuzinskoj izvedbi dobio novi motor

3.53K
3
Podelite sa prijateljima:

Poznato je da se evropska paleta modela Volkswagena razlikuje u odnosu na druga tržišta, pa tako mnogi modeli kojih nema u Evropi uspešno bivstvuju na drugim kontinentima.

Na primer, u Južnoj Africi je prisutan model Polo u obliku četvorovratne limuzine. Tačnije, tamo mu je službeni naziv Polo Sedan. Suštinski, to je restilizovani VW Virtus indijske proizvodnje koji se tamo prodaje od jeseni 2022. godine. Ranije je bio dostupan u Južnoj Africi sa prastarim motorom 1.6 MPI (110 KS, 152 Nm), ali je sada asortiman proširen.

Tako je afrička limuzina dobila benzinski turbo motor 1.0 TSI, koji oslobađa 116 „konja“ i 178 Nm (indijski „donor“ je prvobitno imao takav motor). Mašina je kombinovana isključivo sa klasičnim šestostepenim automatskim menjačem, dok VW Polo Sedan sa „atmosfercem“ dolazi i sa petostepenim manuelnim menjačem.

Navodi se da će turbo verzija dostizati „stotku“ za 11,5 sekundi. Sedanu sa atmosferskim motorom i automatskim menjačem treba 12,2 sekunde, sa 5-stepenim manuelnim menjačem 11,2 sekunde.

Ranije je Polo sedan predstavljen u samo dva nivoa opreme, sada se pojavio još jedan završni nivo Style. Njegove karakteristike uključuju dodatne elemente od hroma spolja, felne od 17 inča umesto 16, senzor za kišu, krovni otvor i „kožne“ presvlake.

Osnovni afrički model ima i klimu i multimedijalni sistem sa ekranom od 7 inča. Ostale verzije uključuju tablet od 10 inča, automatsku klimu, kameru za pogled unazad i bežično punjenje za pametni telefon. Virtuelni uređaj, koji je dostupan u originalnom Virtusu, nije dostupan u Južnoj Africi čak ni uz doplatu.

U lokalnoj valuti, Volkswagen Polo Sedan sa atmosferskim 1.6 MPI sada košta između 17,5 i 19,5 hiljada evra, sa 1,0 TSI koštaće 20-22,5 hiljada „evrića“.

AutoRepublika

(3534)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Izgleda sasvim pristojno. Ne razumem zbog cega ima mali poklopac prtljaznika? Veliki poklopac od krova do branika ne bi narusio dizajn, na protiv, pruzio bi aerodinamicniji profil krova i mnogo fleksibilniju upotrebu vozila.

MRN

Bila bi viša cena.

Matija

Koliko visa? Dve banke?