1. Home
  2. Vesti
  3. Bela boja i dalje najzastupljenija kod novih automobila
Bela boja i dalje najzastupljenija kod novih automobila
0

Bela boja i dalje najzastupljenija kod novih automobila

200
0
Podelite sa prijateljima:

Kupci na planetarnom nivou i dalje najradije biraju belu za boju svojih ljubimaca na četiri točka. 

Američka kompanija Axalta, jedan od najvećih proizvođača boja na svetu, objavila je podatke o najčešće biranom koloru za automobile u 2021. godini. Bela je opet bila najpopularnija sa učešćem od 35%, što je za 3% slabiji rezultat nego lane.

Bele automobile najčešće su kupovali potrošači u Aziji gde je njihov udeo iznosio velikih 45% (u Kini čak 50%)! Slično je u Africi gde su bela vozila činila 43% od ukupnog broja prodatih jedinica, dok je u Evropi situacija potpuno drugačija gde je svaki četvrti isporučeni automobil (23%) bio u ovom koloru.

Druga najčešće birana boja za vozila bila je crna… Crna drži udeo na globalnom nivou od 19% (+4%). Crni modeli često su se kupovali u Kini i Evropi (22%), dok su najređe bili predmet kupoprodaje u Indiji gde su imali učešće od svega 3%.

Sledeća na listi je siva sa udelom od 19%, nešto malo slabijim rezultatom od crne. Sivi automobili bili su najpopularniji na Starom kontinentu sa udelom od 27%, dok je u Aziji samo 13%.

Plava boja imala je učešće na svetskom tržištu novih vozila od 8%, a naročito se dobro kotira u Evropi sa 11% od ukupnog broja dostavljenih primeraka. Crvena je upisala 5%, bež/braon 3%, dok su zelena i žuta na minimumu sa svega 1% udela…

AutoRepublika 

(200)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments