1. Home
  2. Vesti
  3. Redizajn modela Fiat Tipo planiran za sledeću godinu
Redizajn modela Fiat Tipo planiran za sledeću godinu
1

Redizajn modela Fiat Tipo planiran za sledeću godinu

1.12K
1
Podelite sa prijateljima:

Jedan od najvećih proizvođača automobila u Turskoj posluje u severozapadnoj Bursi, odnosno u gradu Tofaš. Na toj lokaciji je smešten zajednički poduhvat italijanskog Fiata i turske kompanije Koč Holding, s čijih proizvodnih traka silaze, između ostalih i modeli Fiat Egea i Fiat Tipo.

U proizvodnom planu ovog entiteta je zabeležen poslednji kvartal 2020. godine kao period u kom će startovati proizvodnja osveženih verzija pomenutog dvojca Egea/Tipo. Rukovodstvo firme iz Tofaša je obelodanilo informaciju koja govori o neophodnosti investicije od oko 225 miliona američkih dolara, kako bi redizajn ovih modela bio sproveden u delo.

Od restilizovanih modela Egea i Tipo se očekuje da ostanu konkurentni na tržištu sve do kraja 2024. godine, što u doba kada industrijom vladaju velike turbulencije nikako nije kratak period. Čelnici fabrike očekuju da premijera novog modela bude upriličena tokom nastupajućeg aprila, uz pokretanje proizvodnje nekoliko meseci kasnije, kao što smo u početku i najavili.

Što se tiče spektra promena koje će doneti novi Tipo za 2021. modelnu godinu, svakako je vredno pomenuti novi enterijer, unapređenu zvučnu izolaciju, novi multimedijalni sistem komercijalnog naziva Uconnect. Pa ipak, glavna novina je iz oblasti pogonskih sklopova gde se, između ostalog, očekuje i uvođenje u ponudu hibridne verzije s GSE oznakama.

AutoRepublika

(1122)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
SuperBee

Bursa je grad, a Tofaš firma koja proizvodi Tipa.