1. Home
  2. Vesti
  3. Xpeng potvrđuje dolazak u Nemačku i spremnost za napad na nemačke premijume
Xpeng potvrđuje dolazak u Nemačku i spremnost za napad na nemačke premijume
7

Xpeng potvrđuje dolazak u Nemačku i spremnost za napad na nemačke premijume

580
7
Podelite sa prijateljima:

Xpeng je jedan od kineskih brendova koji su se već etablirali na evropskom kontinentu, prodajući svoje najluksuznije modele u severnim zemljama. Mislimo na Švedsku, Norvešku, Dansku i Nizozemsku. U Španiji se takođe već neko vreme prodaje, ali preko posrednika, što znači da sam brend nema svoju distributivnu mrežu kao u navedenim zemljama.

Firma je najavila, i potvrdila, da će sledeće, 2024. godine „sleteti“ na još jedno evropsko tržište – nemačko, peto na njenoj listi, ali veoma važno u smislu prodaje električnih automobila i na koje se veoma ozbiljno kladi sa novim finansiranjem kako bi ubedila kupce da napuste ugljovodonične modele. Xpeng je istakao da će P7 i G9 biti prva dva modela u njegovom katalogu za ovu zemlju, ali nije naznačio kada će biti dostupni.

Xpeng P7 se smatra luksuznom sportskom limuzinom, sa dizajnom jednako elegantnim i avangardnim spolja kao i iznutra, gde se nalazi veliki ekran osetljiv na dodir od 15 inča za info-zabavni sistem i 10,25-inčno digitalno postolje instrument table na veoma minimalističkoj kontrolnoj tabli. Interesantna opcija za kupce prestižnih limuzina, koji mogu da biraju između dve opcije: pogon na zadnje točkove i pogon na sve točkove sa 276, odnosno 473 konjskih snaga.

Obe verzije imaju litijum-jonsku bateriju bruto i neto kapaciteta 86,2 kWh i 82,7 kWh, sa kojom mogu da ponude maksimalni domet od 530, odnosno 470 kilometara. Pored toga, zahvaljujući svom moćnom ugrađenom punjaču, koji podržava maksimalnu snagu od 175 kW, potrebno im je samo 30 minuta da napune 10 do 80 procenata ukupnog kapaciteta.

Xpeng G9, dugačak skoro 4,9 metara, SUV je sa pet sedišta sa velikim unutrašnjim prostorom koji se takođe nudi u dve verzije, sa jednim i dva elektromotora. Pogon na zadnje točkove nudi čak 313 KS, dok onaj sa dva elektromotora iznosi 551 „konja“. Njih dvoje dele moćnu litijum-jonsku bateriju sa 98 kWh bruto i 84 kWh neto, dajući maksimalni domet sa jednim punjenjem do 570 kilometara u obe verzije. Cene će biti objavljene kako se bude bližilo lansiranje na tržište.

AutoRepublika

(580)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Xpeng izgleda veoma dobro, nemacki proizvodjaci mogu samo jos da se uzdaju u patriotizam nemackih gradjana! 🙂 Onog momenta kada nemacki proizvodjacu budu poceli da gube na sopstvenom trzistu, problem ce dobiti zapaljiv politicki karakter! U takvoj napetosti bice dovoljna samo jedna varnica da njihovo drustvo eksplodira i ponovo se sroza na nivo pred drugi svetski rat!

s mile

Svaki ulazak na novo tržište je spor, tako je bilo sa Japancima, pa sa Koreancima, slično će proći i Kinezi. Biće ih ali ne baš u nekom velikom broju. Sumnja uvek postoji, servisna mreža, period dokazivanja…

Ima tu kinezi još puuunooooo da rade…

Garbage

Osim ako u računicu ubaciš leasing umjesto kupovine. Ako je rata povoljna, sviđa ti se auto (ovaj XPeng meni fantastično izgleda), imaš garanciju i vratiš ga nakon npr 4 godine, tada ulazak na tržište može biti i mnogo brži. Baš te briga za servise nakon 10 godina i 250.000 km. Tko kupuje kao privatno lice gleda i te stvari i obično je konzervativniji i sklon provjerenim rješenjima.

Zoca

Autogefuehl je vec testirao G9.

Matija

I? Kakav je rezultat?

igi
Matija

Pogledao sam. Hvala!