1. Home
  2. Vesti
  3. Velika Britanija: Fordova Kuga ostala bez dizel motora
Velika Britanija: Fordova Kuga ostala bez dizel motora
1

Velika Britanija: Fordova Kuga ostala bez dizel motora

166
1
Podelite sa prijateljima:

Sve je više modela koji napuštaju dizel agregate na Ostrvu. 

Velika Britanije je verovatno najagresivnija zemlja u Evropi po pitanju elektrifikacije i forsiranja baterijskih automobila. Stoga se i kupci u toj državi sve češće odlučuju na kupovinu takvih vozila, što za posledicu ima manji udeo na tržištu konvencionalnih četvorotočkaša.

Iz Forda su potvrdili da model Kuga više neće biti dostupan za britanske kupce sa dizel motorom. Ovaj SUV do nedavno se mogao pohvaliti sa dve takve pogonske jedinice u portfoliju (u Britaniji) – 1,5 TDCi i 2,0 TDCi. Sada je Kuga opredeljena za benzinski 1,5 EcoBoost, kao i hibridne verzije (klasični i plug-in).

Pres odeljenje „plavog ovala“ za britansko tržište ističe da je u pitanju očekivan potez sa ciljem da se pojednostavi gama Kuge. Ovim potezom, Ford se praktično rešio dizelaša na Ostrvu. Verovali ili ne, ali jedini preostali model koji i dalje nudi „naftaše“ jeste kompaktni Focus.

Dizel je sve manje popularan u Velikoj Britaniji. Tokom novembra samo 5,1% prodatih automobila koristili su ovo gorivo… Stoga ne čudi da je sve veći broj proizvođača koji ga ukidaju u ponudi za tamošnje kupce. Kako navode u Fordu, dizelaši su imali učešće u prodajnom miksu Kuge u Britaniji od svega 10%.

Fordov as je bio na našem testu sa „prljavim dizelom“, kao i sa „naprednim hibridom“. 

AutoRepublika 

(166)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Kakve su ovo svaki dan kataklizmične vesti … Aman, „dokle više?“