1. Home
  2. Vesti
  3. Audi R8 peva labudovu pesmu?
Audi R8 peva labudovu pesmu?
0

Audi R8 peva labudovu pesmu?

293
0
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka namerava da napusti segment konvencionalnih superautomobila. 

Linda Kurc, šefica marketinga Audi Sport divizije, potvrdila je da će aktuelni R8 ujedno biti i poslednji superautomobil brenda sa četiri prstena koji će upotrebljavati termičke motore. „U narednim godinama transformisaćemo naše R modele“, kazala je Audijeva menadžerka aludirajući, naravno, na proces elektrifikacije.

Neodrživo je da Audi nastavi sa razvojem SUS superautomobila, a kako je njihovom sve većem EV portfoliju potreban krunski dragulj, jasno je da bi ta uloga trebalo da pripadne upravo ovakvom prestižnom vozilu. Audi R8 je već imao električno izdanje, i to 2015. godine, ali je potražnja bila vrlo mala pa su Nemci na kraju ukinuli tu varijantu.

Po svemu sudeći, Audi planira i da penzioniše naziv R8, a da budući stegonoša dobije drugačiju oznaku, u skladu sa novom erom. Ovde ostaje nekoliko pitanja… Da li će Audijev električni superautomobil imati rođaka u Lamborghiniju, kao što je to slučaj sa aktuelnim R8? Dalje, da li će se osloniti na sopstvenu tehnologiju, ili će možda preko Porschea „pozajmiti“ nešto i od Rimca?

Nije poznato ni kada bismo mogli da vidimo taj novi električni superautomobil… Neki kažu već 2023. godine, mada se čini da je kasniji datum ipak izgledniji.

AutoRepublika

(293)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments