1. Home
  2. Vesti
  3. Ko vlada B segmentom u Italiji?!
Ko vlada B segmentom u Italiji?!
3

Ko vlada B segmentom u Italiji?!

375
3
Podelite sa prijateljima:

Znamo ko je suveren u italijanskom A segmentu, ali šta je sa klasom iznad?

Italijani mnogo vole i cene male gradske automobile, što se da videti i iz top lista najprodavanijih vozila u njihovoj zemlji. U najmanjoj klasi, a i na celom tržištu, godinama dominira Panda.

Njen rođak, model Ypsilon, smešten je u B segment i ujedno je najpopularniji četvorotočkaš iz sfere subkompakta. U periodu od januara, pa sve zaključno sa prošlim mesecom, ovaj mališan prikupio je 41.525 registracija.

Iza njega, na podijumu su Toyota Yaris sa 31.151 isporučenom jedinicom, kao i Citroen C3 uz 29.813 prodatih vozila. Po svemu sudeći, ovakav poredak među vodećima na listi ostaće identičan i na kraju godine.

Blizu vodeće trojke je Dacijin Sandero za koji se u dosadašnjem delu godine odlučilo 27.982 potrošača. Vrlo dobar rezultat upisao je i Renault Clio sa 24.623 dostavljena primerka.

Šesta na listi je Opelova Corsa za koju je novac potrošilo 24.197 lica u Italiji, a odmah iza nje je bratski Peugeot 208 (22.058).

Volkswagen Polo je osmi sa 19.200 prodatih automobila, dok je na devetom mestu Suzuki Swift. Za japanski hečbek rešilo se više od 13.620 kupaca.

Top 10 u B segmentu na italijanskom tržištu kompletirala je Fordova Fiesta sa 13.165 dostavljenih vozila.

AutoRepublika 

(375)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

A, zna li se, npr. u vezi Yarisa, koje je učešće hibrida, a koje običnog SUS-a?
Ili, kod Clio, koliko klasičar, koliko ECO-G, a koliko hibrid?
Slično za Sandera, koliko Eco-G, a koliko običan SUS ?
Ako se zna nešto od toga.

moron

Zahvaljujem.
Znači, od ukupno do sada u 2021. tamo prodatih 27.982 Sandera, čak 19.615 komada ECO-G.
Imam utisak da Dačija suptilno „gura“ tu ECO-G verziju, pa i kraćim rokovima isporuke.