1. Home
  2. Vesti
  3. Možda migavci na Miniju ovako rade jer ciljaju na racio suprotnog pola :)
Možda migavci na Miniju ovako rade jer ciljaju na racio suprotnog pola :)
1

Možda migavci na Miniju ovako rade jer ciljaju na racio suprotnog pola :)

1.27K
1
Podelite sa prijateljima:

Razvojni tim koji je zaslužan za kreaciju vozila marke Mini, a koja posluje u sastavu BMW grupe, je oduvek na vrhu liste prioriteta imao ideju da uz svaki novostvoreni urbani četvorotočkaš „isfura“ neki ultra moderni, fanki fazon.

Bukvalno svaka prilika je iskorišćena za tako nešto, pa tako imamo veoma specifičan red tastera za upravljanje raznim funkcijama poput klima uređaja, pa i samog „dugmeta“ za pokretanje motora, a vredan pomena u tom „disko smislu“ je i ovalni ekran postavljen po sredini centralnog grebena koji isijava raznobojne nijanse, kao na takmičenju u šarenišu. Mladima i estrogenašima se to verovatno sviđa, nama se baš i nije dopalo.

U toj silnoj želji da osmisle nešto spektakularno i što kitnjastije, dizajneri su došli na ideju da grafika zadnjih signalnih grupa kod vozila marke Mini bude takva da simbolizuje motiv sa zastave Velike Britanije, pa je tako taj segment stop svetala iskorišćen za obavljanje funkcije pokazivača pravca, ili narodski rečeno: funkcije migavca.

Međutim, nestvarno zvuči da niko do ovog trenutka nije javno pokrenuo priču o tome kako usmeravajuća strelica u zadnjoj signalnoj grupi, u stvari pokazuje suprotan pravac u odnosu na onaj koji bi trebalo da znači, s obzirom na stranu na kojoj se konkretno stop svetlo nalazi. Uostalom ovo možete pogledati na video klipu koji je objavljen na društvenoj mreži Twitter a na kom se vidi kako to izgleda kod Minija Countrymana.

Kada je novinar lista Jalopnik upitao Mini za komentar dobio je odgovor ovog tipa:

„Mini je izabrao grafiku na kojoj se vidi motiv sa zastave, takozvani Union Jack, kako bi se naglasila veza s britanskim nasleđem, i to je stil na koji se poduže oslanjamo. Ne bi trebalo da bude problema s pokazivačima pravca, odnosno verujemo da je sva signalizacija tu potpuno jasna. Nema dileme na koju stranu vozač želi da skrene s ovako postavljenim migavcima. Nama se niko nije žalio na ovaj nazovi problem, u stvari, čak smo dobili pohvale za ideju.“

Iako je očigledno da je ovaj faul nenameran, isto tako je očito i da je ovo neko iz Minija već video, ali nije reagovao. Miniju je izvesno biti fanki vrednije od biti racionalan. Kada bolje razmislimo, takvom logikom, baš u srce i pogađaju ciljnu grupu na tržištu. Iracionalne karaktere oba pola koji čeznu da budu zapaženi… Po bilo kom osnovu, pa makar i po kičeraju.

AutoRepublika

(1271)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

Ovako nesto je imao Edsel ’58 godine.

comment image