1. Home
  2. Vesti
  3. I električni Citroen C4 dobio (blago) uvećanje dometa
I električni Citroen C4 dobio (blago) uvećanje dometa
0

I električni Citroen C4 dobio (blago) uvećanje dometa

130
0
Podelite sa prijateljima:

Kao i ostali modeli Stellantisa baziran na CMP platformi, i Citroenov C4 može se pohvaliti većom autonomijom kretanja.

Dakle, promene su iste kao i kod druge “rodbine” – gume sa manjim otporom kotrljanja, optimizacija transmisije, kao i rekalibrisana toplotna pumpa. U Citroenu navode da bi se poboljšanje po pitanju dometa posebno trebalo osetiti u hladnim danima, kada je spoljašnja temperatura u rejonu nule.

Drugih promena nije bilo. Dakle, kapacitet baterije je ostao potpuno isti – 50 kWh, a i dalje se koristi jedan elektromotor snage 136 “konja”.

Prema zvaničnim podacima, e-C4 sada ima veću autonomiju kretanja u kombinovanom ciklusu po WLTP protokolu za skromnih 7 kilometara. Pre ovih promena bio je u stanju da prevali 350 kilometara, a sada 357…

Iako definitivno nema najveći domet u svojoj klasi, e-C4 ima solidnu prodaju. Šta više, u Citroenu navode da je tokom oktobra čak trećina prodatih vozila tog modela u Evropi za pogon koristila električnu energiju.

Električni C4 je već bio na radaru AutoRepublike, a kompletnu recenziju ovog automobila možete pročitati na sledećem linku. 

AutoRepublika 

(130)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments