1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat Centoventi u ulozi niskobudžetnog električnog automobila?
Fiat Centoventi u ulozi niskobudžetnog električnog automobila?
0

Fiat Centoventi u ulozi niskobudžetnog električnog automobila?

963
0
Podelite sa prijateljima:

Šef Fiata, Olivije Fransoa, najavio je da će italijanska marka daleko ozbiljnije pristupiti EV segmentu, pogotovo sada kada imaju električno izdanje modela 500. 

Dugo je Fiat kasnio na polju elektrifikacije i novih tehnologija, i sada pokušavaju da uhvate priključak. Mada nije isuviše kasno, jer će fuzionisanje PSA i FCA doneti Italijanima pristup brojnim platformama, agregatima, pa i električnim pogonskim sklopovima.

U međuvremenu, proizvođač sa Apeninskog poluostrva oslanja se na svoje znanje i umeće. Nakon mondenskog električnog izdanja modela 500, najavljen je i Centoventi. Potonji automobil zamišljen je kao pristupačniji EV, pre svega cenovno, no zbog toga će morati i da se pomiri i sa nešto slabijom konfiguracijom.

„I dalje sam veoma uzbuđen oko Centoventija. To je električni automobil koji ne košta mnogo i i dalje je profitabilan. Ovo je minimalistički model, inspirisan Pandom„, rekao je Fransoa. On je dodao da će 500 EV biti skuplji sa većim dometom i boljom opremom, ali i da će Centoventi imati šta da ponudi sa manje opreme, jeftinijim materijalima u kabini kao i sa baterijom manjeg kapaciteta.

Dakle, najavljeni Centoventi trebalo bi da bude daleko jeftiniji model, što znači da bi potencijalno mogao da se nadmeće sa Dacijinim niskobudžetnim električnim krosoverom. Rumuni su govorili o ceni od oko 15.000 evra, što pak ne znači da će i Fiat ponuditi sličnu cenu.

Očigledno je da popularizacija EV modela donosi diverzifikaciju tržišta, pa ćemo tako uskoro videti i borbu između vozila koja koštaju daleko manje od skupocenih električnih automobila koje trenutno nude Tesla, Mercedes, Audi i ostali…

Uostalom, ko će „demokratizovati“ električne modele u Evropi ako ne stručnjak za gradske automobile iz Torina?

AutoRepublika 

(963)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments