1. Home
  2. Vesti
  3. Teška godina za Opel Astru
Teška godina za Opel Astru
0

Teška godina za Opel Astru

1.04K
0
Podelite sa prijateljima:

Aktuelna generacija Astre broji svoje poslednje dane. 

Model iz C segmenta jedini uz Insigniju i dalje nosi američke gene dok je Opel još uvek bio pod General Motorsom. Nemačka marka sada je deo PSA grupacije i svi ostali modeli prešli su na francusku tehnologiju.

Astra će uskoro dobiti novu generaciju koja bi trebalo da bude bratski model sa Peugeotom 308. No, dok ne počne prodaja naredne generacije, Opel se mora osloniti na aktuelno izdanje.

Tokom 2020. godine nemačka marka će prodati manje od 100.000 primeraka modela iz C segmenta. Poprilično niska brojka, s obzirom na to da u dugoj istoriji Astre Opel zna za mnogo bolje rezultate. Tako je recimo 2005. godine proizvedeno više od 600.000 jedinica.

Dakle, sukcesor za Astru mk5 stiže naredne godine, ali prodaja će početi tek 2022. godine. Što znači da će tokom 2021. ovaj kompaktni automobil ubeležiti verovatno i lošije rezultate od ovogodišnjih. Podsetimo, aktuelna Astra je stupila na scenu 2015. godine.

Što se tiče šeste generacije ovog nemačkog modela, očekuje se da ona koristi unapređenu EMP2 platformu iz PSA grupacije, što će omogućiti i primenu plug-in hibridnih pogonskih sklopova. Prema prvim informacijama biće dostupna dva plug-in hibrida, kao i niz SUS agregata.

Pored toga, Astra će napraviti drastičnu izmenu u vizuelnom smislu naspram trenutnog modela, jer se očekuje implementacija specifičnog Vizor anfasa, koji će biti jedan od zaštitnih znakova novih Opelovih modela.

Naš test Opel Astre K možete pročitati OVDE. 

AutoRepublika 

(1039)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments