1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen ID.5 ulazi u proizvodnju
Volkswagen ID.5 ulazi u proizvodnju
6

Volkswagen ID.5 ulazi u proizvodnju

489
6
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka je potvrdila da će uskoro početi sa proizvodnjom električnog kupeolikog SUV-a. 

U suštini, razlike između ID.4 i ID.5 su pre svega stilske, odnosno dizajnerske jer je potonji derivativni model. Dakle, Volkswagen želi da iskoristi sve veću popularnost kupe-SUV modela, te da se oproba sa takvom karoserijom u segmentu električnih automobila.

Tako je ID.5 postavljen na MEB platformu koju će koristiti čitav niz baterijskih modela iz Volkswagen grupacije. Nemački proizvođač potvrdio je da će se montaža ID.4 vršiti u pogonu u Cvikauu. Ovde se inače proizvode i ID.3 i ID.4.

Na početku, ID.5 će biti dostupan samo sa najvećom baterijom i snažnijim elektromotorom. Naravno, ova varijanta će biti i najskuplja. Očekuje se da koristi bateriju od 77 kWh dok će motor isporučivati 204 ks. Autonomija bi trebalo da bude veća od one kod isto opremljenog ID.4 jer se radi o karoseriji sa boljom aerodinamikom.

VW će kasnije ponuditi i varijantu sa manjom baterijom od 52 kWh, ali ostaje misterija snage pogonskog sklopa. Neki mediji iz Nemačke navode da će iznositi 150 drugi 170 ks.

Enterijer će sigurno ličiti na ono što smo već videli kod ID.4, no treba očekivati značajno manje prostora za putnike pozadi, zbog izražene linije padajućeg krova. Veruje se i da će prtljažnik imati manju zapreminu od izvornog modela.

Bilo kako bilo, ID.5 ulazi uskoro u proizvodnju, a prodaja bi trebalo da počne u drugoj polovini tekuće godine.

AutoRepublika

(489)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Imam utisak da će u svetu EV-a VW da ubode dobitnu kombinaciju sa ID porodicom.

s mile

VW marketing + nemački „kupujmo svoje“, radiće fantastičan posao. Čekam šta će biti kada Tesla u nemačkoj počne da radi….

YugoFlorida

Pih, kakva nakaza… I smatram da je bolje da su ovim modelima dali normalna imena, nego ova ID, koja više podsećaju na imena mobilnih telefona.

BB

Ja sam ovo vidio na nekim portalima, al ko velim, Kia me ne zanima… Kad ono, nije Kia 🤔

J4ZZ3R

Grdan, grdji, fau ve aj di funf

Djuro

Ovo je platforma u kojoj ce biti prepakovan Fordov e mustang za evropu. Iz dogovora Forda i VW.