1. Home
  2. Vesti
  3. Šta znamo o novom Jeep Wagoneeru?
Šta znamo o novom Jeep Wagoneeru?
0

Šta znamo o novom Jeep Wagoneeru?

454
0
Podelite sa prijateljima:

Fiat-Chrysler korporacija (FCA) je nedavno objavila vest o investiciji vrednoj 4,5 milijardi dolara u lokaciju smeštenu u američkoj saveznoj državi Mičigan, na kojoj će biti organizovana proizvodnja budućih modele marki Jeep i Ram.

Dok je komercijalna divizija Ram uglavnom popunila ponudu, sa izuzetkom mogućeg manjeg pikapa, Jeep ima velike planove i oni se uglavnom odnose na novi model Wagoneer. Takav terenac će stići na tržište za dve godine kao model za 2022. godinu i zahvaljujući njemu oko 1.400 novih radnika će dobiti posao.
Za sada informacije o Wagoneeru, i njegovoj produženoj verziji Grand Wagoneer, su gotovo nepostojeće, a mi ćemo preneti ono šta znamo. Jeep vidi Cadillac Escalade i Lincoln Navigator kao glavnu konkurenciju, ali nije isključena ni mogućnost da u ponudi bude još ekskluzivnija verzija.

Pre tri godine, tadašnji prvi čovek Jeepa a danas lider cele FCA korporacije, Majk Menli je izjavio da bi Grand Wagoneer mogao koštati i do 140.000 dolara, što bi ga, u cenovnom smislu stavilo na teritoriju Range Rovera. Nepoznato je da li će ovaj model dobiti sopstvenu platformu ili će koristiti modifikovanu, koju koristi i Grand Cherokee, ali ono šta se zna je da će kupci moći da biraju između “hibrida” i takozvanog PHEV modela. Trenutno jedini takav model FCA-a je Chrysler Pacifica, a on kombinuje benzinski V6 agregat i dva električna motora.

Internetom kruže i priče da će se u ponudi naći i terenska Trackhawk opcija sa V8 agregatom i kompresorom poznatim kao Hellcat, koji se već koristi u modelima sa Dodge oznakana, Chargeru i Challengeru.

Novinari su došli do ove informacije zahvaljujući dokumentu koji potvrđuje da će menjač firme ZF biti jedna od opcija. Takav automatski menjač, pod kodnom oznakom ZF-8HP95X, se trenutno koristi u samo dva performantna vozila i to Jeep Grand Cherokee Trackhawk i Rolls-Royce Cullinan. Naravno, to ne znači da je ova vest pouzdana, ali možemo da sanjamo.

Jeep Wagoneer se proizvodio u originalnom izdanju od 1963. do 1991. godine bez većih promena, a danas se smatra prvim premijum terencem.

AutoRepublika

(454)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments