1. Home
  2. Vesti
  3. Kineski automobili gore na ruskoj zimi
Kineski automobili gore na ruskoj zimi
2

Kineski automobili gore na ruskoj zimi

2.14K
2
Podelite sa prijateljima:

Ruski potrošači prijavljuju nekoliko slučajeva samozapaljivanja kineskog Havala F7x. 

Svi vlasnici su iz Sibira i prijavljuju da je do požara došlo nakon startovanja vozila. Prvi koji je prijavio ovakav požar jeste iz gradića Hant-Mansijsk, a nemili događaj odigrao se 25. decembra. Njegov automobil bio je gotovo potpuno nov i prešao je svega nekoliko hiljada kilometara.

Kako kaže vlasnik taj dan je temperatura bila između -30 stepeni Celzijusove skale i -40. Motor nije uspešno startovao, pa je nekoliko puta pokušao da ga pokrene. Nakon toga automobil se zapalio, ali nije jasan uzrok požara. Neki mediji u Rusiji navode da je problem sa dovodom goriva, dok drugi ističu da je moguće da je alarm uzročnik celog problema.

Dan nakon toga, 26. decembra dogodio se još jedan incident, ovaj put u Nižnjevartovsku. Ovaj put automobil je izgoreo u toku noći, takođe bez ikakvog objašnjenja. Njegov vlasnik ističe da je to drugi primerak Havalovog modela koji je izgoreo u tom naselju, kao i da je njegov automobil bio star oko godinu dana.

Ruske vlasti su ubeležile još najmanje tri slučaja sa samozapaljivanjem ovog kineskog automobila i trenutno je u toku istraga. Tamošnji mediji pišu da su sva izgorela vozila koristila isti alarm, ali neki vlasnici ističu da je bilo problema sa dovodom goriva. Oni čiji su automobili deo ovog „gorućeg“ problema najavljuju grupnu tužbu protiv Havala.

S druge strane, predstavnici za javnost kompanije Haval kazali su da ta marka prati razvoj situacije kao i da je otpočela interna istraga u vezi sa ovim požarima. Kinezi navode da istražuju sve opcije i da neće komentarisati ove požare dok ne izvrše detaljnu inspekciju vozila.

AutoRepublika 

(2135)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
da11

Kinezi ne znaju napraviti igracku da valja a ne pravo auto.

Branko

Pa dobro, Kinezi su i Volvo, Peugeot, Citroen, Opel, odnedavno Fiat i Chrysler, pa 15% Mercedesa… Barem što se tiče kapitala i upravljanja.