1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai uveren da bi novi Tucson mogao biti njegov najprodavaniji model u Evropi
Hyundai uveren da bi novi Tucson mogao biti njegov najprodavaniji model u Evropi
4

Hyundai uveren da bi novi Tucson mogao biti njegov najprodavaniji model u Evropi

317
4
Podelite sa prijateljima:

Očigledno je da južnokorejska marka polaže velike nade u novu iteraciju ovog SUV-a. 

Tucson je titulu najprodavanijeg modela Hyundaija u Evropi na kratko izgubio od Kone, ali su čelnici ovog brenda uvereni da je to samo privremeno i da će se odnos snaga promeniti sa početkom prodaje nove generacije.

Hyundai Tucson pripada vrlo kompetitivnom segmentu na Starom kontinentu gde se nalazi desetak vrlo talentovanih rivala. Andrea Krespi, šef korejskog proizvođača za Italiju, veruje da se nadolazeća generacija SUV-a sa velikim uspehom može nadmetati u ovoj klasi. „Očekujem da samo u Italiji sledeće godine prodamo oko 15.000 Tucsona, kao i da će nekih 7.000 biti hibridi, a 1.500 plug-in hibridi“, rekao je Krespi.

Novi SUV dolazi sa potpuno drugačijim dizajnom u odnosu na prethodnika. Stil je potpuno nesvakidašnji što bi trebalo da bude jedna od vrlina ovog modela. Osim toga, budući Tucson je porastao naspram nekadašnjeg izdanja, te će ponuditi i više prostora u kabini.

Odlazeća generacija korejska vozila sa uvećanim klirensom mahom se oslanjala na prodaju dizelaša. Čak 66% od ukupnog broja isporučenih primeraka Tucsona koristili su dizel pogonsku jedinicu. Sa novitetom će se to značajno promeniti, ali dizel motor neće izostati iz ponude.

Tako će i novi SUV imati u svom portfoliju takav agregat i to 1,6-litarski četvorocilindarski motor sa 116 ks. „Udeo dizelaša će opasti, ali neće nestati“, kazao je Andrea Krespi.

Hyundai je već najavio da će novi Tucson dobiti i N-Line verziju, a njena premijera trebalo bi da se odigra početkom naredne godine.

AutoRepublika 

(317)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
zoran

…i aktuelni model je super, dok ne sednete na zadnju klupu a onda se upitate, da li stvarno morate da kupite najveći i najskuplji SUV da bi ste spakovali svoja kolena….. tako je u većini današnjih automobila.

moron

Gledao sam u salonu novi Tucson. Enterijer je ok (dizajnom i kvalitetom materijala). Što se tiče eksterijera, jedan moj odličan drug reče: „Hvala ti što mi nisi poslao i slike prednjeg dela … „. Probah da ga utešim, da će to vremenom da mu legne, ali, bio je odlučan, „da će pre on leći na groblje Lešće, nego što će mu leći njegov dizajn“. Očekivao sam malo više mesta u kolima. Za normalne osobe ga ima dovoljno. Cena … Pa, treba pogledati cenovnik. To je najbolje. Dosta je poskupeo. Ja sam u salonu sedeo u 2WD 6MT (običnom) benzincu od… Pročitaj više »

don

71 km/h jedva…cak je i vw bolje prosao na testu 🙂

moron

Šta te briga kako je prošao na tom testu … Ja nemam pojma kako su na tom testu prošla kola koja sam imao ili ih imam… Da naletim na tog „jelena“, verovatno bih ga zveknuo i pre nego bih trepuno …