1. Home
  2. Vesti
  3. Francuski DS namerava da pređe isključivo na baterijske automobile
Francuski DS namerava da pređe isključivo na baterijske automobile
0

Francuski DS namerava da pređe isključivo na baterijske automobile

186
0
Podelite sa prijateljima:

Ovaj premijum brend nema problema sa elektrifikacijom, šta više njihov plan mogao bi da posluži za uzor mnogim drugim rivalima. 

Verovali ili ne, ali DS je jedina premijum marka koja već uveliko poštuje flotnu emisionu normu od 95 g/km, zapravo značajno su ispod te propisane granice. Sada nameravaju da odu korak dalje i da potpuno elektrifikuju svoju gamu. Želja je da do 2025. godine okrenu leđa SUS motorima, te da u ponudi imaju samo električne i hibridne modele.

DS jeste jedan od pionira u premijum segmentu kada je reč o elektrifikaciji. Poprilično rano su odlučili da uđu u tada neafirmisani šampionat Formula E još 2014. godine. Iskustva iz ove trkačke serije, čitava PSA grupa je iskoristila tokom stvaranja novih električnih i hibridnih vozila. DS učestvuje u Formuli E sa velikim uspehom, s obzirom na to da su šampionat osvajali dva puta – 2018/2019 i 2019/2020.

Kada je reč o baterijskim vozilima, DS trenutno nudi DS3 E-Tense i DS7 E-Tense, a uskoro će im se pridružiti i DS9 E-Tense. Odlični rezultati po pitanju flotne emisije štetnih gasova DS-a, značajno su pomogli i matičnoj PSA grupi.

Nedavna najava premijera Velike Britanije, Borisa Džonsona, da će ta zemlja već 2030. godine zabraniti prodaju vozila sa SUS motorom zabrinula je mnoge u automobilskoj industriji, ali ne i čelnike DS-a. Mark Blandel, šef marketinga ovog brenda za UK, potvrdio je da je francuski proizvođač spreman za izazov. „Ambicioznu tranziciju ka električnoj mobilnosti vlade moraju ispratiti podjednako ambiciozne odluke proizvođača. Ispratićemo nove ciljeve, i to pet godina pre predviđenog roka“, rekao je Blandel.

Dakle i DS polako, ali sigurno, okreće leđa SUS agregatima.

AutoRepublika 

(186)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments