1. Home
  2. Vesti
  3. Revidiran kompaktni hedžbek Toyota Agya
Revidiran kompaktni hedžbek Toyota Agya
0

Revidiran kompaktni hedžbek Toyota Agya

138
0
Podelite sa prijateljima:

Različiti Toyotini modeli igraju uvodnu ulogu u gami japanskog proizvođača zavisno od tržišta. Tako je ta rola u Rusiji pripala, ne baš maloj Corolli, ali su češće države gde na ulaznici u svet Toyote stoje Yaris ili pak Aygo oznake, što je slučaj i kod nas. Toyota Aygo je u stvari maleni hedžbek, razvijen i proizveden od strane japanske ali i galske PSA grupacije.

Glatko se može reći da je Toyota ulogu najmanjeg modela u azijskoj gami, počev od 2012. godine, dodelila automobil(čić)u Agya, čije ime, prevedeno sa jezika Sanskrit, znači “brz”.

Hedžbek s petoro vrata dug 3.660 milimetara, razvijen je od strane ćerka firme japanskog giganta, to jest od Daihatsua, pa stoga se na tom tržištu nudi i sestrinski model nazvan Daihatsu Ayla. Oba vozila se proizvode u fabrikama zajedničkog poduhvata u Indoneziji Astra Daihatsu.

Ovom prilikom je Toyota Agya prošla kroz proces druge restilizacije, tokom koje su preoblikovani branici. Pride, dodata su nova svetla za maglu, a izmenjena je i grafika zadnjih signalnih grupa. Sada su tu i retrovizori koje karakteriše ogledalo veće površine. Ono što je ostalo skoro isto, jeste velika rešetka hladnjaka.

Nama je posebno zanimljiv podatak da je i ovako maleni model dobio svoju TRD (Toyota Racing Development) vrhunsku varijantu. Naravno, ona obiluje detaljima na karoseriji koji asociraju na sportski stil noviteta.

Restilizacija je u kabinu hedžbeka donela novu centralnu konzolu. Dakle, inoviran je dizajn ventilacionih otvora dok se klima uređajem ubuduće upravlja putem pritiska na taster. Zadate postavke uređaja za klimatizaciju se mogu očitati na malom jednobojnom ekranu.

To ipak ne znači da se u ponudi nalazi takozvani automatski klima uređaj. Mališa se može pohvaliti i novim multimedijalnim sistemom kojeg karakteriše viši nivo funkcionalnosti.

Bilo kako bilo, set pogonskih jedinica ostaje neizmenjen. Toyota Agya se nudi s trocilindarskim i četvorocilindarskim benzinskim jedinicama. “Neparna mašina” razvija 67 konjskih snaga iz jednog litra zapremine, dok harmoničniji agregat nudi 88 konjskih snaga iz 20% veće zapremine motora. Obe verzije koriste petostepeni ručni menjač, uz mogućnost naručivanja četvorostepenog “automatika”.

U matičnoj Indoneziji, novajliju je već moguće naručiti. Agya se može dobiti po ceni koja se kreće u rasponu od 9.000 do 10.600 američkih dolara.

AutoRepublika

(138)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments