1. Home
  2. Vesti
  3. Nemci tuže Teslu zbog autopilota
Nemci tuže Teslu zbog autopilota
4

Nemci tuže Teslu zbog autopilota

545
4
Podelite sa prijateljima:

Nemački Centar za borbu protiv nelojalne konkurencije podneo je tužbu Okružnom sudu u Minhenu protiv Tesle zbog lažnog reklamiranja. 

Pomenuta ustanova akcentuje Teslin autopilot i njegovu promociju. Naime, kako oni tvrde američki proizvođač navodi da njegov autopilot sistem „omogućava samostalno upravljanje, ubrzavanje i zaustavljanje vozila“.

Centar za borbu protiv nelojalne konkurencije ističe da je ovo moguće samo ako postoji aktivno nadgledanje od strane vozača. Nemci kažu da to nije sistem autonomne vožnje, već sistem za pomoć vozaču, što su potpuno različite stvari.

Ovo nije prvi put da je Tesla u problemu zbog naziva svog sistema. Naime, nemačke vlasti su ranije skrenule pažnju Tesli da mora da pojasni da njihov „autopilot“ ne znači samostalno upravljanje i da je neophodno da vozač i dalje ima aktivno učešće u upravljanju vozilom.

Nemačka organizacija koja je podnela tužbu ističe da se Tesla u toj zemlji lažno reklamira i da se zbog toga moraju snositi posledice. Zvaničnici Tesle još uvek nisu reagovali.

AutoRepublika 

(545)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Podržavam. To sa nazivom „autopilot“ i jeste klasična obmana.

BojanNeki

Kakav je ovo nonsens.
Koliko znam niti jedan zakon bilo koje zemlje još uvek nije regulisao takvu potpuno samostalnu vožnju na javnim putevima. Tesla motors će vrlo lako da dokaže da njihovo vozilo može potpuno samostalno da upravlja npr na autoputu ali da je uvedena opcija nadgledanja i držanja volana baš zbog propisa.
Pre bih rekao da problem više leži u tome što izgleda da Nemci nemaju ili su još daleko od te tehnologije.
https://www.youtube.com/watch?v=tlThdr3O5Qo

Goran Jurković

Autopilot nije autonomna vožnja. Pa jel autopilot u avionu samostalno vozi avion kao dron? Autopilot riječ se koristi i na moru i u zraku već 60 godina a njemcima je očito došla ekonomska kriza pa valjaju ovakve gluposti.

s mile

Baš to htedoh da kažem, godinama se avionski Autopilot tako naziva, a ne čuh da je neki sam poleteo …leteo i sam sleteo. Već kad se ustanove dobri uslovi, pomaže pilotu održavajući visinu i brzinu. Što i Teslin autopilot radi, čak i više…

Nego, im žao EU tržišta pa udaraju kajle Tesli….. tek je ovo početak…. biće kajli sve više…