1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen priprema električni karavan
Volkswagen priprema električni karavan
13

Volkswagen priprema električni karavan

381
13
Podelite sa prijateljima:

Nemački proizvođač nastavlja da diverzifikuje svoju EV modela, a novi adut trebalo bi da bude karavan. 

Serijski automobil biće baziran na konceptu ID. Space Vizzion koji smo imali prilike da vidimo na prošlogodišnjem izdanju Salona automobila u Los Anđelesu. Koncept je bio baziran na modularnoj MEB platformi, a tako će biti i sa verzijom namenjenom za kupce.

Šef Volkswagena, Ralf Brandštater, potvrdio je da će električni karavan ući u serijski proizvodnju. On nije dao mnogo informacija, ali jeste saopštio da će nadolazeći model imati odličan koeficijent otpora vazduha, te da će domet iznositi 700 km. To će biti značajno uvećanje naspram onoga što je koncept nudio (590 km po WLTP protokolu).

Prošlogodišnji koncept bio je zamišljen kao četvorosed, mada je malo verovatno da će ovakva konfiguracija opstati za serijsku varijantu, tako da bi trebalo očekivati da budući električni karavan ipak bude namenjen za pet putnika.

Kada je reč o samom pogonu, to ostaje misterija. Moguće je da će za pogon služiti jedan, a možda i dva elektromotora. Konceptualno izdanje je koristilo jedan elektromotor koji je pokretao zadnje točkove, a vozaču je bilo na raspolaganju 275 ks i 550 Nm. Uz to snaga se crpila iz baterije od 82 kWh.

AutoRepublika

(381)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

13 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Slavko

Sta ce im karavan, nisu jos savladali elektro hatch da naprave ko svet. 🙂

Don

Htio sam , kao reakciju na naslov, ostaviti komentar „za koga?“..a jasno je, Za našu famoznu dvojku i njihov novi video! Živjeli @sami i @kola! Samo, neće ni @sami u dildo da sjedne…pa ćemo ga ritualno spaliti na FG kad budemo palili glistu. Dapače, ovaj dildo će nam služiti kao inicijalna kapisla, s obzirom da se sami pale dok reknes keks, sa kojeg će vatra prijeći na benzinom nakvasenu glistu…spektakl zagarantovan. Jedva čekam!Fruška goro, hir AJ kom 😂😂🦌🦌

Izmenjeno 3 godine pre od strane Don
Slavko

Uvek je iznova dozivljaj videti kakve emocije kod tebe izaziva VW + EV kombinacija (ne mora zajedno, moze pojedinacno). 😀

BB

e-mocije…

don

La Meccanica Delle Emozioni

Balkanboj

I vagen krenuo sa vašarskim svetlima, prvo Golf sa čitavom prednjom maskom a sada i ovo čudo sa zadnjom grupom…
Mada, možda se dopadne seljacima, da kad prodaju krompir i lubenice iz gepeka odrade i neke svetleće reklame.

Zećo likes this 👍

(Zećo – poljoprivrednik iz Zete, Cg).

D_C

Da, odes na bilo koju pijacu na Balkanu, sve novi novcijati Passati parkirani jedan do drugog. Prosecan srpski seljak zadnje 2-3 godine ne zna sta ce od nedoumice da li kupiti novog Passata ili Superba u hibridnoj varijanti, Insigniu sa benzincom ili Mondeo sa dizelom. Sreca te im VW nudi ID karavan, jer im Tesla Model 3 nikako nije odgovaro jer nema karavansku verziju, inace bi ih po nasim pijacama bilo na svakom koraku.

D_C

Jednom recju, ovo je za Zeća relevantno jednako kao Space Shuttle (ili Tesla Model X).

Balkanboj

comment image

D_C

Ne znam za Teslu ali Zećo likes ovog vepra od 300kg👍

Balkanboj

Ovu sliku sam tražio pre neki dan…
comment image

Balkanboj

Jbt, nadao sam se da barem ti kapiraš sarkazam… Ubija ta Švica, samo ozbiljno.

D_C

Sorry… Komentarisem po AutoRepublici dok sam zaglavljen na sastanku koji me ubija u pojam. Bice bolje drugi put 🙂