1. Home
  2. Vesti
  3. Jeep Gladiator (ne)će biti dostupan i sa 6,4-litarskim benzincem
Jeep Gladiator (ne)će biti dostupan i sa 6,4-litarskim benzincem
1

Jeep Gladiator (ne)će biti dostupan i sa 6,4-litarskim benzincem

148
1
Podelite sa prijateljima:

Vest da će Jeep Wrangler biti dostupan sa 6,4-litarskim „392“ Hemi benzincem je još uvek udarna na svim američkim automobilskim sajtovima, a publika se već pita šta dalje možemo da očekujemo u bliskoj budućnosti. Nema sumnje da je korporacija Fiat-Chrysler definitivno razmazila „Jenkije“ sa performantim verzijama u gotovo svim divizijama kao što su Jeep, Dodge i Ram, pa je veći šok ako određeni model ne razvija više od 500 konjskih snaga, nego ako je deo ponude.

Spomenuti Wrangler nije baš prešao maločas navedenu brojku, ali je veoma blizu sa cifrom od 470 „konja“ i maksimalnih 637 Nm obrtnog momenta. Pa šta je onda sledeće na redu?

Puka logika bi nas navela na pomisao da ono šta dobije popularni terenac, sigurno mora biti dostupno i na njegovoj modifikaciji u vidu pikap kamioneta Gladiatora, ali kako stvari stoje na tako nešto ćemo morati da sačekamo još neko vreme.

Kako prenosi ugledni američki magazin Motor Trend, neimenovani inženjer Fiat-Chryslera im je rekao da je Gladiator na tržištu svega godinu dana i da je prerano razmišljati o ekstremnijim verzijama. On dodaje da je izdanje Wranglera 392 (ime je dobilo po zapremini motora u kubnim inčima) odobreno još pre tri godine kada je Ford najavio povratak modela Bronco.

Potez donekle i ima smisla, pa Jeep sigurno želi da vidi kakva će potražnja biti na terencu pre nego što proširi ponudu i sa kamionetom. Takođe je realno očekivati i da će potražnja za Gladiatorom krenuti da opada narednih godina i baš u takvom momentu bi se 392 činio idealnim da povrati tražnju.


Međutim, Motor Trend kaže da je hibridno izdanje pod imenom 4Xe dosta realnije za serijsku proizvodnju i da ga možemo očekivati već naredne godine. Kombinovaće 2,0-litarski turbobenzinac s dva električna motora za maksimalnih 375 konjskih snaga i 637 Nm obrtnog momenta.

AutoRepublika

(148)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Previše klipova, previše kubika.Ovaj posao bi mogao bez problema da obavlja V6 3.0 biturbo podržan 48 voltnim el. motorom u automatskom mjenjaču.Šta je smisao ovako ogromnih motora znaju samo amerikanci i naši gastabajteri koji tamo žive i rade.