1. Home
  2. Vesti
  3. Dacia: Novi Sandero/Logan su najprefinjeniji do sada (GALERIJA)
Dacia: Novi Sandero/Logan su najprefinjeniji do sada (GALERIJA)
79

Dacia: Novi Sandero/Logan su najprefinjeniji do sada (GALERIJA)

10.51K
79
Podelite sa prijateljima:

Prefinjenost nije reč koja nam prva pada na pamet kada se spromene Dacia, ali je sasvim jasno da je rumunska marka napravila ogroman iskorak sa novom iteracijom dvojca Sandero/Logan. 

Vratimo li se malo unazad, tačnije u 2004. godinu kada je stigao prvi Logan, ili 2007. kada se pojavila debitantska generacija Sandera, tek tada možemo sagledati veliki napredak Dacije kao marke. Setimo se veoma siromašne opreme ovih modela u baznim konfiguracijama, čak i za tadašnja merila. Danas sve to izgleda mnogo bolje, kvalitetnije, a Dacia nije u raskoraku sa dizajnerskim trendovima u automobilskoj industriji. Šta više, slobodno se može reći da su i Sandero, Sandero Stepway i Logan potpuno „in“.

Dakle novi Sandero/Logan postavljeni su na blago modifikovanu CMF platformu (zarad nižih troškova). Prelazak na modernu arhitekturu Renaulta doneo je nekoliko veoma važnih unapređenja.

Rumunska marka značajno se potrudila da kabina noviteta bude mnogo bolje zvučno izolovana. Tako su posebno obratili pažnju na izolaciju od bude motora, kao i strujanja vazduha. Dacia navodi da su vibracije u kabini smanjene u proseku za 3-4 dB. Dalje, rešeno je da se Loganu i Sanderu podari bolja vozna dinamika. Tako ovaj dvojac sada ima brži i direktniji odziv na volanu, ili bar tako kaže Dacia, uz bolju voznu dinamiku.

Vožnja će biti veći ugođaj sa novitetima, tvrde u Daciji, a u skladu sa tim je postavljanje nešto čvršćeg ogibljenja nego što je to bio slučaj do sada. Uz to, novi Logan i Sandero poseduju niz modernih kako aktivnih tako i pasivnih sistema bezbednosti, pre svega AEB, kojim se trenutno ne mogu pohvaliti ni neki daleko skuplji modeli koji su u prodaji u Evropi.

Dakle, Dacia navodi da su njeni novi automobili najprefinjeniji do sada. Koliko je to istina saznaćemo sa prvim testovima ovih vozila, za šta će se pobrinuti naš Perica Rajković.

AutoRepublika 

(10508)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

79 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Jao koliko tekstova o daciama, pohvala…čudo jedno. Jestel to na platnoj listi zastupnika(prc..😂😂).
Kad vidiš koliko unapređenja ima novi model, što i ne čudi kad znamo da prelaze sa automobila 80tih na automobil 90tih a sve to 2021.😂😂
No, ne može joj se osporiti,kao svim do sada daciama, da izgleda oku prihvatljivo kako spolja tako iznutra…rekoh, izgleda. I nista drugo.

Izmenjeno 3 godine pre od strane Don
TNT

Prodao Zveki „plavu munju” pa kupio Dačiju,u tom grmu leži zec 😀. Dobio dobar popust kao vlasnik AR, radio staro za novo pa nije mnogo doplatio, čak su pristali da uzmu tog krša bez obzira na havarisana vrata… Zato je AR promenila politiku – vidiš da sada ima samo kako BMW gori (ne slažu se sa tvojom FG šibica idejom, ovo su „strujašei”), neće viš praviti SUS motore ili šta je već bila tema, a hvali se Dačija 😂😂😂

J4ZZ3R

Reci su cudo… moze da se kaze…enterijer Dacie vise nije sirov… ali puno lepse zvuci i izgleda kad se kaze…. enterijer DACIE je PROFINJENIJI…. sto podrazumeva da ako je pre na skali profinjenosti bio -5, sad moze da bude i -4 da taj iskaz bude tacan.

Nemam zaista nista protiv DACIE, zaista razuman izbor za ljude koje ne interesuju automobili ili su im troskovi bitniji od ugodjaja i dizajna, ali ono od juce sto rece DA11 da je Dacia takmca Sitroena iskreno mi prevrnu zeludac

J4ZZ3R

Ali zanimljvo je da kod nas vecina brednova POJMA nema o marketingu i za svoj moto upotrebljava NEGACIJU neceg nepozeljnog… tipa NIJE SVEJEDNO…mada se provuce i velikim brendovima tipa PEZO… sa sloganom UNBORING THE FUTURE…. doduse mora da je kriv prevodilac sa francuskog na engleski… Peki da li i na frnauskom ovaj moto ima negaciju i pominjanje dosade?

don

pa to velim, luda kuca , zlo i naopako :D:D:D:D

moron

Sve ovo jako lepo izgleda na slikama. Ali, treba to detaljno videti uživo, telom premeriti, i naravno, sve dobro „ispipati“ (kao i kod svih vozila).
No, ako „odvale cenu“ (a najave idu u tom smeru), jedino što može da ih „izvadi“, jeste da i drugi istovremeno dobro „odvale cenu“. Inače, „mrka kapa“ da će to da ide slično kao i ranije.

TNT

Kako „podići” renome fabrike? PR saopštenjima, naravno! Onda će i influensere angažovati da prave filmčiće i (javlja mi se) zaključuju kako je to iznenađujuće dobar automobil, ni nalik prethodnima koje je imala ova marka, prostran, pouzdan, sa nekim rešenjima koja ni Reno nema, uz eto par mana u enterijeru u smislu korišćenja jeftinijih materijala (standardna žvaka za definisanje ko je gde unutar „porodice”)… ali inače skoro sasvim u ravni sa Renoom, a jeftiniji – tako će nas naterati da zanemarimo procenat koliko će biti skuplji.

moron

Brend „Dačija“ u Srbiji već godinama ima jaču marketinšku kampanju nego mnogi (daleko skuplji) brendovi. Dosta oni („Renault Nissan Srbija“) rade na tome.

J4ZZ3R

Ako cemo realno, jedino DACIA odgovora snazi tj SLABOSTI naseg trzista

don

aj vako cu ti reci, kupio ja neku action cameru…i unutra ceduljica ako ostavim komentar, doduse nisu uvjetovali pet zvijezda ili ja bar nisam vidio, i posaljem im to, dobicu na poklon A ili B…vrijednost nekih 30 e. I ja ostavim komentar, zaista dobio puno za sicu lovu, jos mi dosao poklon B, kojeg nisam htio, kazu kinezi nema problema, saljemo vam poklon A, tako da ja dobih i a i b poklone, 60e vrijednosti i kameru i hrpu opreme…a nista od toga ne koristim, tuge i zalosti. Sta hocu rec…ak je vako za kameru, zamisli kako je onda za… Pročitaj više »

D_C

No pusti ti Daciu, koju si to action kameru uzeo sa 60 evra poklona pride? I naravno gde?

don

a nekakvu 4k leadedge..a poklon 2x sd kartica (2×64 gb), blutut slusalice, kamera akseroris …jos kamera bila na popustu taj dan 20e popusta.

D_C

Pa vredi li te pare?

Don

Pa sad nisam je spacno ni koristio, izdrži baterija skoro pa sat vremena vožnje . Dobiješ punjač i rezervnu bateriju ,eksterni mikrofon a ja sam već sve skoro pogubio i nemam pojma dje mi je sta. Tako da mi se place. Očito mi Kinezi nisu halali :)) caca kineski…
Koristio sam je kao dash kameru, tu je malo deficitarna u odnosu na pravu dash kameru ali snima u 4K meni dosta. Za 40tak eura i hrpu opreme, odličan posao.

D_C

Hvala na odgovoru. Mislio sam da si je koristio kao action kameru. Za dash cam (vec sam jednom cini mi se pomenuo) mogu da preporucim 70mai od Xiaomija.

moron

Ali, kako onda da objasniš da se dačija prodaje i na veoma bogatim tržištima?

J4ZZ3R

Ti znas da je na Zapadu Dacia jos jeftinija kod nas, dok su joj konkurenti jos skuplji, tako da je jos logicniji izbor nego kod nas. Tamo se kupi kao treci automobil za lov, za njihivu Frusku Goru 🙂 cerki da vezba parkiranje, da sedi na ulici, za penzionere…za njakanje

Pa ona kosta kolioo i prosecno porodicno letovanje, dve ili dve u po plate.

Cena ispod A segmenta, velicina B segmenta ili C itd ird

moron

Ima logike ovo što kažeš

D_C

‘Tamo se kupi … cerki da vezba parkiranje, da sedi na ulici, za penzionere…za njakanje’

Ehm, generalno gledano, kao i svaki drugi auto B segmenta…

J4ZZ3R

Kad joj kupis 208icu od 20k bice ti jako bitno da zna da parkira

Slavko

Stepvej bi se mogao podvesti i pod „atraktivan“ (ne nuzno lep). Jako mi cool ona fora sa osnovnom verzijom da se ostavi mesto za telefon i da se isti poveze sa autom. Videcemo kako to radi, ali naoko mi je super resenje. Paneli zadnjih vrata, sama plastika, videcemo kakva ce biti na dodir, ali vidim da je i to sad postala manija, da se stavi veliki komad plastike i neka tekstura i to je to (Octavia ima, ako dobro videh, isto resenje). Moze biti dobar pazar onome ko ne pati od kompleksa, ali tu ce presudnu ulogu igrati cena.

sinovac
moron

Korektno je opremljena ona top verzija, ne traži puno opcionala, za 13,5-14k može lepo da se napakuje, motor je ok ( 90 ks i 160Nm), menjač (6MT). Mada, npr. fobija TSI 95 je malo startnija ( 10,8 u odnosu na ovih 12 sekundi). Sa druge strane, ako pogledate da u SLO bazni novi Yaris ( 1,5 sa 125 ks), košta 15k (neko će primetiti da ubrzava za 9 sekundi i da od opreme bazno ima i ACC), teško je tu više biti pametan šta je „povoljno“ a šta ne. Srećom ( po Dačiju u Srbiji), srpski uvoznik Toyote će da… Pročitaj više »

Rikošet

Treba apelovati na domaćeg uvoznika Dacie da ono Dodatci u opremi ispravi na Dodaci, razljutiće ministra Prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja…

moron

Ne, ne, ne … Treba apelovati na proizvodjača dačije i uvoznika dačije da „specijalno optimizuju“ serijsku opremu za Srbiju, a ako ne znaju kako se to radi, da u tu svrhu honorarno angažuju stručnjake iz firme koje uvozi škode u Srbiju, da im „majstori svoga zanata“ objasne šta je sve tu (serijski) „višak“ (za Srbiju). Pa će kola će posle toga da budu lakša i više „eco friendly“

Rade

E, vala su stvarno trebali kontaktirati uvoznika Škode.
Iskreno, očekivao sam da će za naše tržište serijski staviti da bude klima kao kod starog Sandera i Sandera Stepway, a zAjEB opcija.

moron

Pa, ni bazni Clio nema klima uredjaj.

Rade

Ni u prethodnim generacijama ga nije imao serijski.

moron

Bolje je ovako da bazni ima zAjEB, a nema klimu, jer će mnogi ljudi da doplate za klimu (ili predju na paket iznad), a malo ko će da doplati za zAjEB. Mada, ni sa tim aktivnim i pasivnim bezbednosnim sistemima nikada nisi načisto da li će „da upale“. Pre neku godinu sam (kao suvozač) imao saobraćajku. Veoma blizu „Aato Čačka“ u Preljini smo passatom (našom pr. desnim delom ) udarili (pod malim uglom) u točkove poluprikolice (šleper za prevoz cementa), a posle toga (pod malim uglom) u zaštitnu ogradu (pr. levim delom). Nijedan air bag „nije opalio“. Ali, obojica smo… Pročitaj više »

Don

Ajme meni, puj,puj….ma zajeb će porad zakona uvest svi….tako da će ga i bazna imati, „nemaš brigu, nemaš problemi…“ Ramo iz auta 2

орангутан

Чудна је ствар са VW ербеговима, пре неку годину се испред мене као пешака голф 1 закуцао фронтално посред тада новог суперба коме се нису активирали ербегови, срећом не беше већих повреда ни код једног

moron

Ako sam se u tom dogadjaju o nekoga ogrešio, što mu stopala nisam barem izljubio, ogrešio sam se o vozača tog šlepera NEXE grupe (Cementara Našice). Da je i on spavao, od nas ne bi ostala ni „slika“ na nosu njegovog kamiona. Ovako, srećom, kada nas je video da („spavajući“) prelazimo na njegovu saobraćajnu traku i idemo na njega, on je pokušao (i pretežno uspeo) da većim delom vozila „pobegne“ na našu traku, ali, zbog njegove dužine, dupe (prikolica) mu je malo „kasnila“ o tom prebegu, pa smo odigrali samo ping-pong od točkove prikolice i od zaštitnu ogradu. Prvo čega… Pročitaj više »

орангутан

Подсети ме на давни догађај, службена флорида, магистрала код Лазаревца, празна џада, дан, возим око 70 према БГ, одједном не видим ништа и ломљава које траје неколико секунди и све нагло престаде, зауставим се изађем, нема хаубе. Смирујем се „дрхтавим рукама палим цигарету“, хаубе нигде, кад човек трчи из супротног правца и виче „ти ме уби“. Хауба је одлетела и забила се у компресор изнад кабине камиона хладњаче из супротног правца нешто као у Предсказању

Rikošet

Živa glava zlatan dukat. AEB i vazdušni jastuci su tu da pomognu, ali niko ne garantuje da će to učiniti… Ljudski faktor je jednostavno nezamjenjiv. Gomila je dokaza za to, a između ostalog naveo si jedan svoj primjer. Tebe je sačuvala tvrda lobanja a ne jastuk… Najdraži blam od mnoštva sličnih mi je ovaj sa S60… https://www.youtube.com/watch?v=aNi17YLnZpg Ako sačuvaju samo jedan život za mene su opravdali milijarde utrošene u razvoj, ali njihov zadatak nije da obavljaju naš posao, oni su tu isprave ili umanje naše greške. Nažalost često to ne čine kako bi trebali i koliko čovjek očekuje zbog njihove… Pročitaj više »

J4ZZ3R

Nish nisi shvatio… To VW koncern misli na kupca svojih vozila, da nakon nesrece ne mora da placa i za erbegove… Stedi ti pare, a tebi ne valja 🙂

Sad ce Sami i Kola da ti objasne detaljno zasto je dobro da ee ne aktivira jastuk :),

Izmenjeno 3 godine pre od strane J4ZZ3R
Don

Sa zjebom će napraviti dobar zajeb,najbolje da ga nude prije ostalih, prije neg zakon stupi na snagu, ko prodajni štos…

Izmenjeno 3 godine pre od strane Don
Rade

Za već homologovana vozila tek od jula 2024. godine. Otprilike kada bi trebao izaći restilizovani Sandero 3. Uopšte mi nisu jasni zašto se žure i na samom EU tržištu da ga guraju serijski.

Don

Ih…ak preživi ratove…

Slavko

E, sad imamo o cemu pricati. 😀
Spram prethodnika, tce 90 skuplji nekih 900e po cenovniku, ali postoji razlika u opremi, platformi…
Manje vise, u odnosu na Clio je jeftiniji nekih 3000 sto nije beznacajno u toj klasi. Ali, nije preterana cena, kako smo se nadali. Pogotovo sto je ovo Stepvej, a ne obican Sandero.

sinovac

A, evo i FR konfiguratora, mada nisu isto paketirani za naše tržište – https://www.dacia.fr/gamme-vehicules/nouvelle-sandero-stepway/configurateur.html?modelAdminId=sandero-stepway-bji-ph1

Balkanboj

Toliko su prefinjeni da imaju 3 (tri) zvezdice za bezbednost putnika. I to onu pasivnu, strukturalnu.

D_C

Vec testirani?

Balkanboj

Ajd, dajem kvotu na 4.

J4ZZ3R

Meni je Dacia ok, kad zivis negde u selu gde imas puno makadama, pa ti zao da vozis nesto sofisticirano i lepo, a i da hoces brzo ne mozes,,,

Izmenjeno 3 godine pre od strane J4ZZ3R
s mile

skoro sam spominjao u nekom komentaru

bili smo na planinarenju Pirot/Stara planina, pa nas je Taxi odvezao, nas trojica vozač, i tri valjana ranca ( plan da ostanemo 3dana).

Taxi, Sandero 1.4 benzin / plin.
kada sam video kilometarsat na 430000km, pitah vozača za utiske.

kaže kupljen za cca 4000eur, na oko 30 000km, ugrađen plin, i ON, vozač ga duži, je prešao u taxiju 400 000km, fabrički amortizeri, potpuno zadovoljan i hvali ga

nit lupa nit drobi, a vozio nas je i asfaltom i makadamom, oko 30km

J4ZZ3R

Prednost je i povecan klirens, jednostavno vesanje itd itd

sami

Brate, taj te taksita masno slagao. Ima dosta Dacija sa 400 ili 500 hiljada u takiju ali ima tu mnogo popravku. To da nije menjao amortizere a da ne lupa težak lažov. Menjan je tu i motor , kupe polovan. Realno održavanje jeftino. Recimo menjač u taksiju im nemože da valja 200 hiljada mora zamena ili neka revizija. Tapovi i spone da ne pričam. Kad pređu 500 hiljada u taksij i školjka je za bacanje. Najgora im je pumpa servo volana i letva i klima to je teško đubre a na onim starijim dacijama ima klima ali bez filtera. To… Pročitaj više »

Don

I traktor je dobar kume, i traktor…

J4ZZ3R

Traktor se podrazumeva, ali nece da se udaju mlade saljancice za ovi bez novi rumunski automobili 🙂

moron

Poslednje vozilo mog pok. oca je bio Logan 1,4 (od opreme je imao jedan air bag, klimu, servo i radio, mislim ne i ABS, a sve to je mom ocu bila „puna šaka brade“).
Sit sam se sa njim navozao (kada bih ga posećivao) i stizao nekim „kozijim stazama“ i na neka mesta gde sam pre toga uspevao samo sa ladom nivom.

Don

Pa logično , stariji čovjek, potrebe za vozilom su nikakve, bitno je da ide od a do b jer ga auto ne zanima, neg kako da ostane zdrav, nek ti imaš, njemu to nije potrebno, a bez glavobolje se tjera jeftina raga sirove konstrukcije kroz blato neg mercedesa da je imao, više bi ga glava boljela. To nije dokaz Dacia kvaliteta, može značiti ono što je HusoH reko, Dacia samo za sela😂😂🤗😘😘😘

Slavko

U redu sto ti smatras da je Dacia krs, to je tvoj stav. Ostatak auditorijuma se mora sloziti da, lepse receno, Dacia je napravljena da bude jeftina, pristupacna. E sad, sam si dole negde rekao da ti polako izbijaju argumente, i svi primecuju nesporan napredak, I jos nesto je zanimljivo, stav grupe ljudi koji ne voze Daciu i kazu da ovi sto je voze ne vole automobile, ne znaju sta valja, i da su budale sto nisu za pare nove Dacie kupili nov nov sa 300.000 predjenih Golfa, Pasata i sta sve ne…A sa druge strane, samo na ovom clanku… Pročitaj više »

Dikh tu kava

„Једва чекам тест“. Дошло задње време..

Don

Nemaš brigu nemaš problemi, zato će Fadil da se pobrine u skorašnji 30 testova zaredom u sve boje, jer nisi čitao još o testu Dacie sa žutu, sa plavu, ljubičastu a nemoj nikom reć načuo sam da narandzasta Dacia troši najmanje od svih …jedva čekam testove😂😂🦌🦌

Izmenjeno 3 godine pre od strane Don
Dikh tu kava

При чему овде имамо (бар номинално / хипотетички) још занимљивију ситуацију: од једног теста сасвим извесно (може да) буде два. Ако се тестира 1.0 TCE ECO-G. Бензин v.s. плин, 160 v.s. 170 Nm, Давид v.s. Голијат, и сл. срњ..

Don

Tako je, jer svi smo željni Dacie!!

moron

Sinoć gledam na sajtu „Polovni automobili“ dileresku ponudu novih vozila, godište 2020, brend po brend, gledam i dačiju, raspon cena je bio od malo ispod 9.000 (bazni Sandero) do oko 20.500 (top Duster 4X4). Naravno, na ovo poslednje mi automatski ide asocijacija na FWD Renagade 1,6 MJ ili 1,33 DDCT (prebogati) Limited, sve za iste pare, ali, za ovog (klimatizovanog) Sandera za „ispod“ 9.000 „nemam odgovor“. Sada će u Srbiji za novi (klimatizovani) Sandero (Stepway) trebati najmanje 2.700 evra više (sa 8.750 „na“ 11.490). Naravno, razlika je to i motora i snage i opreme, ali, lep je to skok (bazne… Pročitaj više »

Slavko

Ja sam juce gledao ovaj novi cenovnik, i reko’ ajde da uporedim sa starim. Tako da sam gledao samo stari Stepway, recimo 0.9 tce, kaze cenovnik 10.090e (moze i za 9500, ali 1.0 sce). A novi, uzmimo sto ti kazes sa klimom, je bezmalo 11500e. I sad, sto se kaze, sta sve ide u ovih 1500 : aeb, led farovi, platforma, naslon za ruke, i ne znam sta jos sve ne. Svakako, nije zanemariv skok, ali se u nekoj meri to relativizuje. Ali je svakako 1500e… I ne vidim za Logana i Sandero novi da ima neki info, hoce li… Pročitaj više »

Izmenjeno 3 godine pre od strane Slavko
moron

Da, da, tvoje poredjenje je primerenije (ako se gleda samo Stepway-Stepway.), a ne ono što sam ja poredio.

Rade

Za relativizaciju odeš pa si kupiš neki Reno.
Naslon za ruke si imao i kod starog Sandera i Logana. A i led farovi su stavljeni radi uštede energije, a ne da bi nekom vilica otpala do poda kada ugleda novu Dačiju.

Slavko

Nije bio takav naslon za ruke, bio je onaj uski, kao u busu. Led svetla nisu standard na visestruko skupljim vozilima. A slican Clio, ako na njega ciljas, je skuplji 3+ hiljade evra, sto mu dodje 25-30% cene… Mada, spram cene i ocenjivanja da li je vredan tih para i moze li se uopste porediti sa ostalim modelima segmenta, treba sacekati neki test.

Rade

Nemaju ih skuplja vozila jer, realno, i nisu simbol prestiža. Danas nema ko ne proizvodi led osvetljenje. Veća senzacija su bila xenon svetla sa obaveznim prskalicama i automatskom nivelacijom.
Prosto sam zaprepašćen kako su Logan i Sandero prve generacije išli bez xenona. Bruka neviđena.

Izmenjeno 3 godine pre od strane Rade
marko

https://autorepublika.com/2020/11/20/dacia-novi-sandero-logan-su-najprefinjeniji-do-sada-galerija/#comment-33381
Druže.. Vozio ceo život polovna kola od 3 do 25 godina starosti… Vozio sve i svasta… Posle zadnjeg Audija kojeg sam platio 14 hiljada evra starog 3 godine sam jednosgavno odustao od polovnih kola.. Kupio Sandero nov i evo za 4 godine ni sijalicu nisam zamenio. To ne znaci da me kola ne zanimaju ili ih ne volim ali vise volim da slobodno vreme i novac trosim na nesto drugo osim na kola i majstore.

sami

Novo je novo. Zlo i naopako da si menjao čak i sijalice. Platio si Dajčolu kao dobrog Golfa TDI. Sišo si sa konja na magare

Don

Pusti ga sami, neka je on zadovoljan i sretan pa makar ga i Dacia usrecila to je najbitnije, jer nije svacija nafaka ista niti svakom paše isti lijek iako imaju istu bolest, karikirano govoreći. Ne volim druge uzimati za primjer pa ću sebe ogovarati🤗 Mene uveseljava činjenica da sam za 14.5k eura kupio godinu dana staru kramu koja je prije samo godinu dana kostala, slagacu sad dali 43 ili 47 k eura. I ja sam samo radi toga zadovoljan i hvala Bogu dragom na toj blagodati, mada gundjam, palim gliste i poluproizvode iz bavarske, hihi, jebem sve po spisku svabama… Pročitaj više »

Slavko

Ti si napravio dobar, ma sta dobar, odlican pazar. I skroz razumem tvoj stav novo vs. polovno. Ne znam kako kod tebe, ali trziste u Srbiji ne nudi takvo sta. U najboljem slucaju, to sto je kostalo 47k, posle godinu dana i predjenih 100k glatko kosta 40. Tako neki odnos. Skalirano na nase blesavo trziste, platio si cenu 10 godisnjeg polovnjaka, sto kazu NOV NOV.

J4ZZ3R

Da, kosta 40k i letuje u oglasima

Slavko

I to je tacno.

sami

Done u svemu si u pravu i napravio si dobar posao. Nisam ja protiv ni nove dajčole ali da je potez sa konja na magare posle Audija, jeste bez sumnje.

TNT

Molim redakciju ako je moguće da se komentari nas dvojice iz lože na „standardne” teme tipa novo vs polovno, zašto se Alfa slabo prodaje, BMW i Mečka – valjaju ili ne valjaju, električari i hibridi: da ili ne… samo prekopiraju odranije, da ne kucamo isto svaki put menjajući redosled reči. Ako u međuvremenu promenimo mišljenje, izmenićemo i komentare. Vozio Her Pera svoju novu mečku. Malo se napio (dobro, malo više), zaspao k’o @moron na putu i pap – zvekne u stub. Srećom, na nekom puteljku, bez kamera… Her Pera zna da je to kažnjivo. Her Pera ima kasko, ali zna… Pročitaj više »

Izmenjeno 3 godine pre od strane TNT
Don

Ima i toga,računaju da ih nemos tužiti jer si stranac, ak si ovdje i imas plaćenu advokatsku zaštitu onda te boli k, daš ih na sud pa nek se ganjaju. Tako je mom jaranu , koji je uplatio avans od 500€ a zivi u Hr, pa odustao od auta kad je vidio iz papira tj izvještaja da je branik lakiran, prodavač naplatio tih 500€ pod izlikom štete sto auto dva dana nije bio u oglasniku. I kako ovaj nije htio da plaća advokata i ganja se sa svabom a ne zivi u de, propale mu pare.da je živio u de… Pročitaj više »

Don

I kad potpisu da garantuju kilometražu , mozes i nakon 10 godina ako ustanovis prevaru, da vratiš auto i naplatiš štetu. Pričao sam o drugu kad je uzeo X5 m verzija i još ju nabrijao(m mu nije dosta,lol)vozio pa prodao. Kupac ode u BMW salon (tacno tamo a i ne znajući, gdje je drug kupio tog BMW) i neki mladi , frisko zaposleni radnik mu izlista historiju i ispadne da auto ima vraćenu kilometražu i ovaj napadne mig druga. Kad se svabo dobro izlajao, vrati on auto, ovaj njemu pare, poslije pogledaju papire i ustanove da je kilometraža vraćena od… Pročitaj više »

sami

Tačno da od advokata i prodavaca kola nema gorih ljudi. Sa njima treba izbegavati bilo kakav nepotreban posao. I političari naravno

D_C

Neka statistika koju sam citao, a koja odmah da se ogradim moze biti tacna a mozda i ne, kaze da je u Nemackoj oko 60% polovnih vozila sa vracenom kilometrazom.

Ako uzmemo u obzir vozila koja se prodaju kao za ‘eksport’ onda mozemo da pretpostavimo da je taj broj mnogo blize 100%.

Don

Pridružujem se apelu uvaženog kolege, druga i starješine vezano za komentare.

J4ZZ3R

A Golf je bolji od Audija?

sami

Kako bolji?

Zoca

Naravno ,sve stoji,a nervni sistem kad propadne nema obnavljanja.I onda vise“ limeni „zvuk zatvaranja vrata jeftinog(lALI NOVOG)vozila ne smeta.Svima porucujem :stavite sustinu(pouzdanost) ispred forme(marka ,oprema) i ako imate novca NOVO!I ne prodajem nova kola.

Šomi

u Srbiji je minimalac 30.000….za sada možemo da pričamo samo o Dačiji….