1. Home
  2. Vesti
  3. Genesis odustaje od V8 motora
Genesis odustaje od V8 motora
0

Genesis odustaje od V8 motora

196
0
Podelite sa prijateljima:

Hyundaijevo luksuzno odeljenje planira da napusti upotrebu V8 pogonskih jedinica. 

Već neko vreme na globalnom nivou govori se o napuštanju „mamutskih“ agregata. Tu se pre svega misli na V10 i V12 motore. Njima danas najviše prete nove norme emisije štetnih gasova, ali i ubrzani razvoj tehnologije. Tako im danas lako pariraju po performansama i V8 agregati, što V10 i V12 na neki način čini izlišnim.

Međutim, sa elektrifikacijom i V8 dolazi u opasnost. Tako je Genesis nedavno potvrdio da će poslati svoje V8 agregate u penziju i da će se umesto njih osloniti na V6.

Pomenuti motor kojem preti penzija trenutno je u upotrebi u modelima G80 i G90. Potonji je nedavno prošao kroz tretman restilizacije, te je sigurno da će zadržati V8 do kraja svog tržišnog ciklusa. Ipak, nova generacija G80 stiže u septembru ove godine i donosi novitet.

Potpredsednik Genesisa, Manfred Ficdžerald, potvrdio je da će nadolazeći G80 reći zbogom motoru sa osam cilindara u obliku slova „V“, te da će umesto njega u upotrebi biti V6 agregat. On je dodao da ta marka ne vidi poentu u dodavanju turbo punjača ili korišćenu nekog vida elektrifikacije za taj „stari“ motor.

Ukoliko se elektrifikacija zaista pokaže u najboljem svetlu u godinama koje su pred nama, onda će odluku Genesisa slediti i brojni drugi proizvođači.

AutoRepublika 

(196)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments