1. Home
  2. Vesti
  3. Mini: Sledeća generacija Countrymana proizvodiće se u Nemačkoj
Mini: Sledeća generacija Countrymana proizvodiće se u Nemačkoj
0

Mini: Sledeća generacija Countrymana proizvodiće se u Nemačkoj

160
0
Podelite sa prijateljima:

Nova iteracija Minijevog Countrymana stupiće na scenu 2023. godine, a montaža će se odvijati u fabrici BMW-a u Lajpcigu. 

Tako Mini seli proizvodnju ovog modela iz Holandije, gde se trenutno sklapa, u Nemačku u pogon matičnog BMW-a. Ipak, nije ovo odluka na koju je Mini imao mnogo uticaja, već je to rešenje koje stiže iz Minhena.

U Lajpcigu će se proizvoditi i SUS verzije Countrymana, kao i EV izdanja. Ovo će postati prva fabrika u Nemačkoj koja proizvodi modele i BMW-a i Minija. Pored Countrymana ovde će se sklapati i Serija 1 i Serija 2 Active Tourer, automobili koji inače dele platformu sa britanskim adutom, te je bilo i potpuno logično da se montaža vrši na istom mestu.

Nova generacija Minijevog modela imaće ključnu ulogu za dalji razvoj britanske marke. Ipak, pre njega Mini će predstaviti novi hečbek sa troje vrata. Benzinske varijante hečbeka proizvodiće se u Velikoj Britaniji, dok će električna verzija biti sklapana u Kini.

Dolazak Countrymana u Lajpcig je velika stvar za tu fabriku, jer se radi o modelu koji od svog debija beleži vrlo dobru prodaju. Pogon u Lajpcigu otvoren je 2005. godine, a od 2013. godine ovde se proizvodi prvi električni automobil BMW-a, gradski mališan i3. Bavarska marka je u prethodnom periodu uložila oko 300 miliona evra u ovu fabriku zarad uvećanja proizvodnih kapaciteta.

Tako je sada pogon u Lajpcigu kadar da proizvede 350.000 vozila na godišnjem nivou, što električnih što konvencionalnih. BMW planira još jednu investiciju od oko 100 miliona evra za stvaranje proizvodne linije za elektromotore.

AutoRepublika 

(160)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments