1. Home
  2. Vesti
  3. Chevrolet Corvette Grand Sport odlazi u penziju, ali stiže hibrid E-Ray
Chevrolet Corvette Grand Sport odlazi u penziju, ali stiže hibrid E-Ray
0

Chevrolet Corvette Grand Sport odlazi u penziju, ali stiže hibrid E-Ray

97
0
Podelite sa prijateljima:

Osma generacija modela Chevrolet Corvette je stigla u izložbeno-prodajne salone pre nekoliko meseci s jednom velikom novinom. Naime, po prvi put u istoriji, motor je postavljen u sredinu čime su dobijene značajno bolje performanse od prethodnika. Kako prenosi sajt GM Authority, najveći američki proizvođač planira do krajem godine da penzioniše verziju Grand Sport, a kao zamena će da stigne prvi hibrid u Corvettinoj istoriji.

U dosadašnjoj ponudi Grand Sport je predstavljao neku „zlatnu sredinu“. Pružao je V8 motor s osnovne verzije, ali ogibljenje, kočnice i dizajnerske detalje sa skupljih modela kao što su Z06 i ZR-1. Limitirana ponuda bi uglavnom bila rasprodata u rekordnom roku, pa je odluka General Motorsa pomalo čudna.

„Jenkiji“ očigledno znaju nešto sa čime ostatak sveta nije upoznat i kažu nam da će novi hibrid „podebljati“ performanse na još viši nivo. Ponovo se očekuje 6,2-litarski benzinac koji u standardnom izdanju razvija 495 konjskih snaga, a par električnih agregata bi trebalo da podigne brojku na između 550 i 600 „grla“.

Zamena za Grand Sport će nositi E-Ray oznaku i na taj način bi trebalo da bude „uglavljen“ iznad osnovne verzije, ali ispod performatnih modela. GM Authority najavljuje da bi mogli da vidimo još jednu novinu na verziji E-Ray, a to je pogon na sva četiri točka.

Dok je ovo hibridno izdanje svakako vredno pažnje, američku javnost mnogo više zanima ono drugo. Reč je o modelu Zora koji nosi ime po „ocu Corvette“, belgijskom inženjeru Zora Arkus-Duntovu. Takav automobil bi trebalo da kombinuje 6,2-litarski turbobenzinac s dva električna agregata i maksimalnih 1.000 „konja“, ali njegov debi je zakazan tek za 2024. godinu.

AutoRepublika

(97)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments