1. Home
  2. Vesti
  3. BMW iX3 stizaće iz Kine
BMW iX3 stizaće iz Kine
0

BMW iX3 stizaće iz Kine

188
0
Podelite sa prijateljima:

Kineska automobilska industrija polako postaje lider u segmentu električnih automobila, te je i BMW odlučio da proizvodnju električne varijante modela X3 prepusti kineskom pogonu. 

BMW-ova fabrika koja počinje sa radom 2020. godine u Šenjangu, biće dom novog iX3. Sada je potpuno jasno zašto je bavarska marka odlučila da premijera pomenutog modela bude upravo na Salonu automobila u Pekingu.

BMW već poseduje zajedničke poduhvate u Kini gde je prethodne godine proizveo više od pola miliona vozila. Bavarci na Dalekom istoku proizvode automobile, ali i motore pa čak i baterije za električne automobile. Stoga, nema nikakvog iznenađenja da iX3 bude plasiran na svetsko tržište upravo iz Kine.

Pored toga, ova zemlja je ujedno i najveće svetsko tržište električnih automobila, pre svega zbog velikih subvencija za kupovinu istih od strane vlade.

BMW iX3 koristi bateriju od 70 kWh što mu omogućava autonomiju kretanja po punjenju od 400 kilometara. Baterija se na superpunjaču može napuniti za svega pola sata.

(188)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments