1. Home
  2. Prezentacije
  3. Novi MG7 iz bi mogao biti Audi A5 za „ne-snobove“
Novi MG7 iz bi mogao biti Audi A5 za „ne-snobove“
6

Novi MG7 iz bi mogao biti Audi A5 za „ne-snobove“

537
6
Podelite sa prijateljima:

MG je objavio tizere na društvenim mrežama za novu, otmenu, veliku limuzinu u sportskom stilu nazvanu MG7 a uoči potpunog otkrivanja javnosti najavljenom za 17. avgust.

Ovaj novi model sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem će hijerarhijski biti iznad MG5 i MG6, ali je malo verovatno da će biti u prodaji na „matičnom“ britanskom tržištu, takođe i na starom kontinentu. A najverovatnije je da neće napuštati bratsku nam Kinu.

Unapređujući dizajn u odnosu na novi potpuno električni hečbek MG4, pomalo nalik na Cupru Born u oštrom nosu i rešetkastom donjem braniku, dok zamašne linije i suzasti rep podsećaju na Mustang Mach-E i Audi e-tron GT. Kad se pogleda zadnji deo zadovoljstvo izazivaju četvorostruke izduvne cevi, zadnja svetlosna traka i aktivni spojleri.

S obzirom na njegov privlačan dizajn, možda nije iznenađujuće da će MG7 biti korišćen za promociju nove oznake kompanije Black Label Series, koja će biti rezervisana za modele sa vrha ponude.

Što se tiče dimenzija, MG7 je malo duži od Audija A5 – da bi se prilagodio ljubavi kineskog tržišta prema prostoru za noge pozadi. Očekuje se da će te uske linije osloboditi dosta unutrašnjeg prostora za četiri putnika i praktičan prtljažnik.

MG tek treba da otkrije slike unutrašnjosti automobila, ali možemo pretpostaviti da će pratiti aktuelnu modu u automobilskoj industriji i da će imati veliki ekran za multimediju i ekran koji će biti iza volana u službi instrument table.

Iako MG7 ima aerodinamične linije EV-a, on je sa pogonom na benzin. Izveštava se da će model 405 VTGI Trophy dobiti dvolitarski benzinski motor koji proizvodi 258 konjskih snaga i 405 Nm obrtnog momenta kroz devetostepeni menjač sa potpisom nemačke kompanije ZF.

MG će ponuditi i verziju 300 VTGI sa 1,5-litarskim benzinskim motorom koji oslobađa 186 „grla“ i 300 Nm obrtnog momenta. Dolazi sa sedmostepenim automatskim menjačem sa dvostrukom spojnicom. Za MG se takođe kaže da planira hibridne plug-in modele visokih performansi.

Sve veća preferencija evropskog tržišta prema SUV-ovima i sve veći akcenat na elektrifikaciji znači da će najava prodaje u Evropi biti pravo iznenađenje. Više detalja će se znati posle debija polovinom ovog meseca.

AutoRepublika

(537)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Zaista fantastično izgleda.

Laki

Top.

Matija

MG7 izgleda atraktivno, bordure na bokovima asociraju na klasicne americke „muscle cars“ sto mu daje pojacanu sportsku notu. Svojevremeno nisam verovao da ce MG u vlasti Kineza od 2005 godine uopste uspeti da opstane. Sa prelaskom u vlast mocnog SAICa 2007 godine sve je moguce. Ovaj model za sada nije planiran za svetsko trziste ali ako se to dogodi prognoziram mu uspeh!

TheStig

Uuuuu odmah 2 naručujem. Jedan za „po kući“ i jedan za „van kuće“. 😁

Izmenjeno 1 godina pre od strane TheStig
DUDE

Pljunuta Hyundai Elantra.

Mile

Prodavaće se na bliskom istoku kao i MG 6 i biće tražen. Kineska kola su odavno prešla u grupu kvalitetnih.