1. Home
  2. Vesti
  3. Ministar finansija Nemačke sugeriše da se ne zabrani dizel
Ministar finansija Nemačke sugeriše da se ne zabrani dizel
0

Ministar finansija Nemačke sugeriše da se ne zabrani dizel

330
0
Podelite sa prijateljima:

Nemačka mora da učini sve kako bi se sprečile zabrane dizel vozila. Ovo su, pre par sati izgovorene reči novog ministra finansija u timu Angele Merkel, Olafa Šolca. Pored toga, ministar je uputio apel gradovima i lokalnim samoupravama da ubrzaju investicije u infrastrukturu za punjenje elektromobila.

On je izrazio skepticizam da bi izmene poreskog sistema ubrzale automobilsku industriju da u ponudu uvede ekološki čistije automobile.

Takođe, odbacio je pozive upućene Vladi Savezne Republike Nemačke da ponudi finansijske podsticaje za nabavku savremenijih i čistijih dizel vozila, na koji način bi moglo da dođe do smanjena dramatično zagađenog vazduha u gradovima.

„Zadatak industrije je da razvije vozila koja će biti usklađena sa aktuelnim i budućim propisima koji treba da obezbede čist vazduh,“ rekao je Šolc novinarima, i dodao: „Moramo ozbiljno da razgovaramo na koji način je moguće da više elektromobila bude na ulicama, ili kako da ojačamo javni prevoz.“

Šolc, kao vozač dizel automobila, izjavio je da deli zabrinutost ostalih vozača ukoliko dođe do ograničavanja upotrebe ovih vozila u budućnosti, u određenim zonama, odnosno ukoliko dođe do zabrana. „Moramo da učinimo sve što je u našoj moći da sprečimo zabranu dizela,“ rekao je on.

Umesto toga, lokalne zajednice, način za smanjenje zagađenja, treba da traže u izgradnji što više stanica za punjenje električnih vozila, uključujući i autobuse. Pored toga, automobilska industrija mora da ubrza svoj angažman na razvoju čistijih tehnologija.

„Stručnjaci iz automobilske industrije su sada na potezu. Bilo bi dobro kada bi nemački naučnici obezbedili neophodan progres u tom smislu.“

Šolc, koji pripada Socijaldemokratskoj partiji, se na ovaj način pridružio ministarstvu za pitanja transporta, kao i kancelarki, u smislu zalaganja protiv zabrane dizela.

Razvoj celokupne situacije u vezi sa eventualnim zabranama dizela u nemačkim gradovima je veoma zanimljiv. Puno toga možete da propratite na stranicama AutoRepublike, iz prethodnog perioda.

 

(330)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments