1. Home
  2. Sajmovi
  3. Ženeva 2019
  4. Mazda CX-30 između CX-3 i CX-5 (GALERIJA)
Mazda CX-30 između CX-3 i CX-5 (GALERIJA)
0

Mazda CX-30 između CX-3 i CX-5 (GALERIJA)

2.62K
0
Podelite sa prijateljima:

Kada je Mazda objavila prvi tizer novog kompaktnog krosovera pre tačno mesec dana, mnogi su smatrali da će japanska marka lansirati novu generaciju CX-3.

Ne, nije reč o CX-3 a ni o evropskoj verziji CX-4. Umesto toga, Mazda je premijerno predstavila novi globalni korosover pod nazivom CX-30, koji će se pozicionirati između CX-3 i CX-5.

Ono što odlikuje novi model je nešto konzervativniji pristup što se tiče Kodo dizajna. Proporcije su izbalansirane a vozilo se čini nešto manje agresivnog izgleda  u odnosu na CX-5, što i nije tako loše.

CX-30 počiva na evoluciji Mazdine Skyactiv-Vehicle Architecture, koju deli s novom Mazdom3. Vozilo je dugačko 4.395 milimetara, široko 1.795, uz međuosovinsko rastojanje od 2.655 milimetara, što ga čini značajno dužim i nešto širim od CX-3.

Što se palete motora tiče, sve jedinice, bilo dizel, bilo benzinske, u skladu su s Evro 6d-TEMP standardima. Uparene su ili sa šestostepenim manuelnim ili šestostepenim automatskim menjačima. Sve benzinske jedinice dolaze s M Hybrid blagim hibridnim sistemom radi poboljšavanja efikasnosti. Ova tehnologija kombinuje SUS s elektromotorom i litijum-jonskom baterijom od 24 V.

CX-30 takođe dobija i novi SkyActiv-X motor, koji koristi jedinstven sistem sagorevanja, tako da na papiru kombinuje prednosti benzinskih i dizel motora. Performanse još uvek nisu obelodanjene, ali ukoliko se pozovemo na Mazdu3, reč je o 181 ks i 225 Nm.

Snaga iz motora s unutrašnjim sagorevanjem se distribuira na sva četiri točka putem i-Activ AWD sistema s GVC Plus funkcijom, koja intuitivno kontroliše distribuciju obrtnog momenta između prednje i zadnje osovine.

AutoRepublika

 

(2619)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments