1. Home
  2. Sajmovi
  3. FCA otvoren za poslovne kombinacije ali Maserati nije na prodaju
FCA otvoren za poslovne kombinacije ali Maserati nije na prodaju

FCA otvoren za poslovne kombinacije ali Maserati nije na prodaju

262
0
Podelite sa prijateljima:

Fiat Chrysler grupa (FCA) je otvorena za formiranje poslovnih saveza, alijansi, pripajanja i kupovinu kapitala drugih firmi, gde bi se na taj način otvorila perspektiva daljeg napretka i rasta, ali ni pod kojim uslovima marka Maserati neće biti prodata, rekao je Majk Menli, izvršni direktor italo-američkog konglomerata na Salonu automobila u Ženevi. 

„Imamo jaku i nezavisnu poziciju za budućnost, ali ukoliko se ukaže prilika za sklapanjem partnerstva ili druge vrste poslovne kombinacije u kojoj bi eventualno stekli kontrolu nad nekim drugim subjektom, čime bi naša pozicija bila ojačana, sigurno je nećemo propustiti,“ reče onomad novinarima Reutersa pomenuti Menli.

Upitan da li bi razmotrio prodaju marke Maserati kineskoj grupaciji Geely Automobile Holdings, o čemu su izvštavali brojni mediji, Menli je rekao: „Maserati je jedan od istinski predivnih brendova i poseduje blistavu budućnost… Ne.“

Menli, koji je preuzeo kormilo grupe nakon upokojenja Serđa Markionea, rekao je novinarima da u ovom trenutku nema nikakve informacije koje bi podelio sa njima, a koje bi se ticale eventualnih novih poslovnih kombinacija.

Menli je dodao da FCA teži tome da primeni finansijski najmanje zahtevan put kako bi se usaglasila sa sve striktnijom evropskom regulativom koja se bavi pitanjima štetnih emisija.

„Postoje tri verzije. Ili možete prodati dovoljan broj elektrifikovanih vozila kako biste izbalansirali flotnu emisiju kompanije, ili možete ući u neku vrstu grupe na čijem nivou bi ta emisija bila prihvatljiva. Treći način za prevazilaženje problema je najjednostavniji. Lepo platiš kaznu i miran si do naredne godine. Ne vidim scenario u kome bi proizvođači nastavili da prave tehnološke proboje“ rekao je on.

FCA je prošlog juna izašao u javnost sa informacijom da će investirati oko 9 milijardi evra u narednih pet godina kako bi tržištu predstavio nove hibridne i električne automobile, na svim tržištima gde posluje, sve sa ciljem usklađenja sa emisionom regulativom.

Novinari su bili radoznali i o, u novembru predstavljenom planu o ulaganjima od 5 milijardi evra u italijanske pogone grupe, koji su navodno nakon preispitivanja izmenjeni. Menli je odgovorio da će izvorno predstavljeni plan biti realizovan i da promena nije bilo.

Pomenuti plan je nužno morao da bude ponovo razmotren od strane rukovodstva ka odgovor na uvođenje novih mera italijanske vlade koje tangiraju davanja državi prilikom kupovine vozila sa većim dizel ili benzinskim motorima.

AutoRepublika

(262)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments