1. Home
  2. Sajmovi
  3. Ženeva 2019
  4. Kamiq – Škodin krosover za omladinu
Kamiq – Škodin krosover za omladinu
0

Kamiq – Škodin krosover za omladinu

272
0
Podelite sa prijateljima:

Škoda je predstavila svoj najmanji SUV, Kamiq. 

Ovaj automobil je kako kažu predstavnici češke marke u potpunosti posvećen mladim kupcima, naročito onima koji se do sada nisu susretali sa modelima Škode.

Stil koji se drastično razlikuje od svega ostalog u što češka marka ima u gami, namenjen je evropskoj omladini. Kao direktnog konkurenta francuski mediji navode Citroen C3 Aircross.

Mada najmanji u krosover gami ovog proizvođača, Kamiq ipak nije sitan automobil. Dugačak je 4,24 metra, širok 1,79 i visok 1,5 metara, dok prtljažnik u osnovnoj postavci nudi 400 litara korisne zapremine. Škoda ističe da je ovaj SUV jedan od najprostranijih u segmentu, a kao jednu od vrlina navode da putnici na zadnjoj klupi imaju 73 milimetra prostora u rejonu kolena.

Paletu motora čine već dobro poznati agregati iz VW grupacije. Uvodna benzinska pogonska jedinica je 1,0-litarski trocilindraš sa 95 ili 115 ks, a tu je i 1,5-litarski motor sa 150 ks. Čast dizel agregata brani 1,6 TDi sa 105 ks, a kako navode u Škodi u ponudi će biti i motor koji koristi CNG za pogonsko gorivo.

Sve pogonske jedinice standardno dolaze uparene sa šestostepenim manuelnim menjačem, a opciono je moguće uzeti i automatski DSG menjač. Ipak, za razliku od nekih konkurenata iz segmenta, Kamiq neće ponuditi pogon na sve točkove, već samo na prednjoj osovini, što jasno upućuje da ovaj krosover nema apsolutno nikakve terenske ambicije.

AutoRepublika 

(272)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments