1. Home
  2. Sajmovi
  3. Ženeva 2019
  4. Jeep Renegade i Compass u „plug-in“ hibridnim izdanjima
Jeep Renegade i Compass u „plug-in“ hibridnim izdanjima
0

Jeep Renegade i Compass u „plug-in“ hibridnim izdanjima

157
0
Podelite sa prijateljima:

Oba modela odlikuje elektrifikovani pogonski sistem na sve točkove.

Ovi automobili možda izgledaju kao regularne verzije Renegadea i Compassa, ali dotični Jeepovi modeli imaju „kečeve u rukavu“.  Dinamični tandem terenaca koristi „plug-in“ hibridnu tehnologiju, koja se sastoji od 1,3-litarskog turbo beninca i elektromotora.

SUS motor pokreće prednje točkove, dok je elektromotor zadužen za zadnje, što praktično znači da imamo posla s elektrifikovanim integralnim pogonskim sistemom.

Što se maneg Renegadea tiče, kombinovana izlazna snaga varira od 190 do 240 konja, što je dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za oko sedam sekundi. Jeep kaže da Compass s 240 ks raspolaže sličnim performansama, ali da krajnje brojke čekaju na homologaciju.

Zahvaljujući paketu baterija, čije specifikacije nisu obelodanjene, Renegade i Compass u PHEV izdanjima mogu da se kreću čisto uz pomoć električne energije, i to 50 kilometara bez prestanka. Dok se voze u električnom režimu, ova dva modela mogu da dođu do maksimalne brzine od 130 km/h, što će naravno mnogo brže isprazniti bateriju.

Jeep nastavlja s informacijama da će Renegade i Compass PHEV dobiti specijalan klaster instrumetnacije i ekran info-zabavnog sistema, gde će se moći očitavati podaci u skladu sa „zelenijom“ orijentacijom ova dva modela.

Pored bolje efikasnosti, obećavaju se i bolje performanse, kao i brži odziv na papučici gasa, dok su terenske sposobnosti poboljšane posedovanjem instantno dostupnog visokog obrtnog momenta elektromotora.

AutoRepublika

(157)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments