1. Home
  2. Sajmovi
  3. Ženeva 2019
  4. Bavarska uzdanica – predstavljena restilizovana Serija 7 (GALERIJA)
Bavarska uzdanica – predstavljena restilizovana Serija 7 (GALERIJA)
0

Bavarska uzdanica – predstavljena restilizovana Serija 7 (GALERIJA)

2.18K
0
Podelite sa prijateljima:

BMW je na Salonu automobila u Ženevi prikazao osveženu „sedmicu“. 

Premijum proizvođač bio je često na meti kritika kako ljubitelja automobila, tako i stručne javnosti zbog „babuška“ dizajna koji je usvojio pre nekoliko godina. Kritike su očigledno urodile plodom, jer je restilizacijom aktuelne Serije 7 napravljen značajan iskorak u razlikovanju od pređašnjeg modela.

U prvi plan izlazi ogromna prednja rešetka, koja je sada čak 40% veća nego kod prethodnika. Pored toga, hauba je sada viša za čak 5 centimetara, a postavljena su i uža prednja svetla, što sve odaje utisak bitno drugačijeg automobila od onog pre restilizacije.

Zadnja svetlosna grupa takođe je nešto uža i manja nego što je bila, a LED svetlosna traka koja se prostire celom širinom automobila na vratima prtljažnika sada je široka samo 6 milimetara.

Kada se govori o paleti motora, ona je kompletno revidirana. Twin-turbo V12 agregat dobio je novi filter čestica i sada proizvodi 600 ks i 850 Nm. Potom, 4,4-litarski twin-turbo V8 motor sada razvija 80 ks više te su vozaču dostupni 523 ks i 750 Nm. Što se tiče plug-in hibridne varijante ona sada ima baterije veće voltaže, pa koristeći samo električnu energiju može preći između 50 i 58 kilometara. Hibrid koristi redni šestocilindarski motor sa 280 ks i elektromotor od 113 ks. Svi motori su upareni sa osmostepnim automatskim menjačem sa dvostrukom spojnicom.

Kod dizel agregata u ponudi je trolitarski motor u tri konfiguracije. Prva i najslabija koristi jedan turbo punjač i razvija 263 ks, druga verzija ima twin-turbo punjače i raspolaže sa 320 ks, dok je najsnažnija varijanta opremljena sa 400 “konja”.

BMW je saopštio da će prodaja restilizovane „sedmice“ početi već narednog meseca.

AutoRepublika 

(2175)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments