1. Home
  2. Sajmovi
  3. Ženeva 2019
  4. Alfa Romeo Tonale – dokaz da i krosover može biti pojam automobilske lepote
Alfa Romeo Tonale – dokaz da i krosover može biti pojam automobilske lepote
6

Alfa Romeo Tonale – dokaz da i krosover može biti pojam automobilske lepote

2.03K
6
Podelite sa prijateljima:

Držimo palčeve da i serijska verzija izgleda ovako dobro kao koncept.

Predstavljanja novih modela italijanske marke nisu česta, tako da poslovično izazivaju povišen krvni pritisak. Ovoga puta je reč o korosveru Tonale, koji bez obzira što je u konceptnom izdanju, jasno naglašava da marka želi da diversifikuje portfolio, smeštajući manji krosover ispod Stelvija. Da podsetimo, Alfa je najavila pojavljivanje CUV-a još u junu 2018.

Ono što je sjajno su retro dizajnerski detalji na Tonaleu, bez obzira što je ovaj model predviđen da donese profit italijanskom proizvođaču. Primera radi, naplaci od 21 cola podsećaju na birače kod starih analognih telefon i 33 Stradale sa središnje pozicioniranim motorom. Što se prednjeg dela tiče, aranžman svetala je omaž modelim poput SZ-a i Brere ali u modernom izvođenju.

Alfa Romeo spominje da bočni profil evocira na Duetto i Disco Volante Spider, dok zadnji deo koncepta krasi obuhvatajuće staklo, krovni spojler, signalna grupa koja se širi punom širinom, što Tonaleu daruje interesantnu pojavu. Nadamo se da će mnogi od navedenih elemenata svoje mesto pronaći i na serijskom modelu uz minimalne izmene.

Unutrašnjost karakteriše tandem digitalnih ekrana dijagonale 12,3 inča za klaster instrumentacije i 10,25 inča za displej info-zabavnog sistema. Tu je i ugodno LED ambijentalno svetlo, koje stvara lepu atmosferu, za koje smo sigurni da će biti preneseno u serijski model.

Tehničke specifikacije su još uvek tajne, ali Alfa Romeo priznaje da je Tonale zamišljen kao „plug-in“ hibrid. Inače, marka će lansirati šest PHEV model do kraja 2022, tako da će Tonale sigurno biti jedan od njih.

Pored Tonalea, kao što smo već izvestili, na Alfinom štandu se nalaze Gulia Quadrifoglio i Stelvio Quadrifoglio u novim Alfa Romeo Racing Edition specifikacijama.

AutoRepublika

 

(2029)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

Ova svetla se tako razvijaju da u sledećoj generaciji automobila će biti samo jedna linija, jedva će i uticati na dizajn.

S druge strane, farovi Alfe 159…. po meni…. jedinstveni dizajn….

Matori

Da ima mali klirens i dublje otvore balatobrana, naravno bez crnih poruba bio bi odličana zamena za Đulijetu. Ovako kao iz američkih spotova.

Mad Max

A šta je lepo na ovoj „amfibiji“?

Zoca

Prednji deo je omaz alfi sz ,zadnji lici na legendarnu 164(posedovao je i cini mi se da se jos uvek vozi-eto dokaza da Alfa moze da traje vise od 20 god.Ima jos puno dizajnerskih elemenata sa starih Alfi.Kinezi(GAC) jos raubuju platformu 166-ice (lancia kappa),cak na njenoj osnovi proizvode i krosover,ima i neka limuzina od 5m.Koncept koji jos nije zastareo.Inzinjerima kapa dole.

Zvezdan Božinović

Fenomenalan dizajn, ako se bude vozio kao Stelvio, biće extra. Još ako enterijer ne budu dramatično menjali….

Odesza

Ako je ovo lepo ja sam gey…