1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche ipak neće u ponudu stavljati hibridni 911 dok se ne unapredi tehnologija baterija
Porsche ipak neće u ponudu stavljati hibridni 911 dok se ne unapredi tehnologija baterija
0

Porsche ipak neće u ponudu stavljati hibridni 911 dok se ne unapredi tehnologija baterija

306
0
Podelite sa prijateljima:

Do 911 hibrida će doći, ali se ne može sa sigurnošću reći kada.

Kada Porsche lansira novu generaciju 911-ice, oči automobilskog sveta su tada uprte u samo jednu stvar. Nova 992 generacija je stupila na scenu, a već smo pisali o tome da bi mogla da prođe tretman hibridizacije.

Međutim, Porsche se baš i ne izjašnjava egzaktno povodom svega. Najpre je najavio dolazak 911 hibrida do 2022., ali se sada ispostavlja da se to možda i neće desiti u ovoj generaciji čuvene automobilske sportske ikone. Problem leži u nezadovoljstvu Porschea aktuelnom tehnologijom baterija, tako da bi kompanija iz Cufenhauzena mogla da sačeka bolja „baterijska“ vremena.

„Današnja tehnologija nije zadovoljavajuća za nas, a ukoliko nas ne zadovoljava, mi je nećemo staviti u ponudu“, jasan je bio August Ahlajtner, šef proizvodne palete 911-ice. „Nema smisla ponuditi hibridnu verziju koja će skupljati prašinu u prodajnim salonima.“

Naravno, ukoliko se tehnologija značajno unapredi u godinama koje dolaze, Porsche je otvoren za hibridizaciju 911-ice, pa čak i da joj podari čisto električni pogon. „Da ste me pitali pre dve godine da li sam zamišljao električni 911, odgovorio bih ’zaboravite na to, nema šanse’“, prokomentarisao je Ahlajtner. „Međutim, u međuvremenu, imali smo nekoliko test vožnji Taycana i reč je o veoma zabavnom automobilu. Dakle, zašto ne i 911?“.

Očigledno, Porsche nije spreman da za svoj najpopularniji model uvede hibridni pogon. Međutim, generacija 992 je dizajnirana sa mogućnošću elektrifikacije na umu. Osmostepena transmisija s dvostrukom spojnicom može da ugosti integrisani elektromotor.

Da li će Porsche lansirati hibridnu verziju koja će biti pandan Turbo perjanici, ili će se on naći u sredini Carrera ponude, za sada nije poznato.

AutoRepublika

(306)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments