1. Home
  2. Vesti
  3. Opel nastavlja ekspanziju na internacionalnom nivou
Opel nastavlja ekspanziju na internacionalnom nivou
0

Opel nastavlja ekspanziju na internacionalnom nivou

709
0
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka potvrdila je da će do kraja naredne godine biti prisutna u dvadeset zemalja van evropskog kontinenta.

Opel je pod upravom PSA grupe, a danas Stellantisa, doživeo pravi preporod. Prethodnu godinu završili su uz profit, što je za Opel godinama bilo van domašaja. Tokom 2020. uspeli su da na globalnom planu prodaju 633.000 vozila, a njihovi najpopularniji modeli bili su Corsa sa 226.800 registracija i Grandland koji je došao do 97.400 isporučenih jedinica.

Neophodno je istaći da je Opel prošle godine čak polovinu od ukupnog broja dostavljenih automobila poslao van granica Evrope! Impresivan podatak, jer se o tome vrlo retko govorilo. Proizvođač iz Riselshajma rešen je da uspostavi daleko snažnije prisustvo na novim tržištima, pogotovo u Južnoj Americi.

Mauricio Diauna, šef Opela za Latinsku Ameriku, kazao je da ova marka ima velike planove i ambicije u tom delu sveta. Osim SUS modela, Opel planira da ponudi i veći broj plug-in hibrida, kao i potpuno električna vozila. „Imamo ozbiljne ciljeve i radimo na tome da ih ostvarimo što je pre moguće“, rekao je Diauna.

Verovali ili ne, ali Opel namerava da već ove godine broj isporučenih vozila van Evrope bude veći od onoga na samom Starom kontinentu. Germanski brend planira da na kraju 2021. godine čak 60% od prodatih automobila završi na nekom od tržišta izvan Evrope. Cilj je da do kraja naredne godine posluju u 20 zemalja van evropskog tla.

AutoRepublika 

(709)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments