1. Home
  2. Vesti
  3. Restilizovan krosover od desetak hiljada evra – JAC S3
Restilizovan krosover od desetak hiljada evra – JAC S3
0

Restilizovan krosover od desetak hiljada evra – JAC S3

627
0
Podelite sa prijateljima:

Kineski krosover JAC S3 je tipičan primer priuštivog SUV-a veličine rumunskog Dustera. Kinez s povišenom pozicijom sedenja silazi sa proizvodnih traka nedavno izgrađene fabrike u Kazahstanu, a poseduje tipičnu dužinu vozila iz C segmenta (4.325 milimetara). Od evropskih tržišta, jedino je dostupan na ruskom, gde startuje sa cenom od oko 10.400 evra.

S3 je izvorno predstavljen 2014. godine i u toj formi se i izvozi. Međutim, za potrebe lokalnog tržišta, krosover je osvežavan već tri puta, odnosno svake od godina u intervalu od 2015. do 2017. Ovom prilikom je JAC-ov krosover znatno temeljnije osvežen.

Prednji kraj SUV-a je potpuno novog izgleda, a svetlosna signalizacija je, u skladu sa aktuelnim modnim trendovima, postala dvodelna. Pritom, glavni svetlosni snop se na drum projektuje sa donje signalne sekcije, dok su u gornjoj zoni smešteni pokazivači pravca, kao i dnevna svetla. Nazad su izostavljenji lažni završeci izduvnih cevi.

U enterijeru, koji je tokom 2016. godine već bio subjekt ozbiljnijih modifikacija, nije bilo puno promena. Glavna novina se odnosi na aplikaciju ekrana multimedijalnog sistema koji sada poseduje impozantnu dijagonalu od 10,25 inča, a na krovnoj površini je postavljeno i opciono panoramsko staklo izdašnih gabarita.

Tehničkih promena nije bilo. U matičnoj Kini, JAC S3 koristi atmosferski motor zapremine 1,5 litara koji isporučuje 115 konjskih snaga i funkcioniše u harmoniji sa šestostepnim ručnim menjačem. Druga opcija za izbor agregata je jedinica koja poseduje varijator, zapreminu od 1,6 litara i 120 konjskih snaga. Koji god motor izabrali, ostajete „zakovani“ za prednji pogon.

Osveženi JAC S3 će na kineskom tržištu nastupiti tokom sledeće meseca, a cena restilizovanih verzija, barem onih s početka ponude, ne bi smela preći sumu od 9.100 američkih dolara. Nema najava o ofanzivi na evropsko tržište.

AutoRepublika

(627)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments