1. Home
  2. Vesti
  3. Upoznajte Mercedes 190 EVO III (GALERIJA)
Upoznajte Mercedes 190 EVO III (GALERIJA)
4

Upoznajte Mercedes 190 EVO III (GALERIJA)

497
4
Podelite sa prijateljima:

Nemačka ikona smeštena u savremeno doba. 

Mnogi će odmah nezadovoljno klimati glavom na pojavu ovog vozila, te je potrebno odmah razjasniti stvari – na fotografijama su renderi, dakle digitalna tvorevina! Autor je dizajner iz Velike Britanije – Khyzyl Saleem, koji je stvorio render za potrebe kompanije Hagerty.

Kada smo to isterali na videlo, da pogledamo šta je tačno ovaj dizajner uradio… U redu, na prvi pogled svima je jasno da se radi o nekakvoj preradi legendardnog Mercedesa 190 E 2.5-16 Evo II. Od izvornog modela ostale su njegove forme i određene pojedinosti, kao što su recimo naglašeni lukovi iznad točkova i veliko zadnje krilo.

A što se tiče noviteta, tu je mnogo toga… Za početak LED svetla sa poprilično čudnim potpisom napred, zatim preuveličan difuzor na zadnjem kraju vozila, te posebno optimizovane felne od ugljeničnih vlakana zarad manjeg otpora vazduha. Pozadi dominantnu ulogu imaju i dva završetka izduvnih cevi koji zauzimaju centralno mesto na tom delu automobila.

Upečatljivo je da se u kabini nalazi rol kavez, što nije bio slučaj sa originalom, kao i da je dizajner obilato upotrebljavao tirkiznu boju. Potonje je verovatno inspirisano velikim uspesima koje je Mercedes ostvario u Formuli 1 u prethodnim godinama, a bolidi Nemaca koriste upravo tirkiznu kao kontrastnu boju.

S obzirom na to da se ranije više puta desilo da su pojedine tjuning kuće uzele za inspiraciju dela ovog britanskog dizajnera, možda se i sada dogodi da neko oživi ovaj Mercedes 190 EVO III…

AutoRepublika 

(497)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

2,3 16V sam i gledao uživo…

Balkanboj

I kod mene u kraju gde sam živeo kao momak je bio jedan 190E 2.316V, verovatno „uvoz“ preko BM tada… Zmaj od auta.

Zsphere

Sa prednje strane izgleda kao Moskvich

Balkanboj

Ko god da je radio ovu skicu je zajebao par stvari.
Vrata. Uklonio je zadnja a prednja nije povećao i oblikovao da odgovaraju kupe formi.
Prednja maska. Totalno odstupa, uklonio je žmigavce i ostavi rupe, kao fol neki usis vazduha, za ne znam šta.
Rol bar. Izgleda kao promašena tema. Nit je full trkački, niti ima neku funkciju kao ovakav.
Zadnji štopovi su katastrofa. Izduv posebno.