1. Home
  2. Vesti
  3. Honda HR-V Sport sa 180 ks na proleće u prodajnim salonima
Honda HR-V Sport sa 180 ks na proleće u prodajnim salonima
1

Honda HR-V Sport sa 180 ks na proleće u prodajnim salonima

223
1
Podelite sa prijateljima:

Novajlija dobija 1,5-litarski motor iz Civica, kojim smo bili oduševljeni prilikom testa.

Honda HR-V porodici dodaje i Sport model, koji dolazi u okviru unapređenja za 2019.  Pogonjen 1,5-litarskim turbo benzincem iz Civica, nova verziija će ponuditi više sportskog momenta i naravno dinamičniju vožnju.

Što se spoljnjeg izgleda tiče, Sport se izdvaja crnom maskom hladnjaka, koja jasno odstupa od hromiranog rešenja na standardnom modelu. To je estetska formula koja se nastavlja i kada je o zadnjem delu vozila reč, sa sjajno crnim elementom koji se pruža duž zadnjih vrata i zatamnjenim kućištima zadnje signalne grupe.

Tu su i obloge na lukovima točkova i „agresivniji“ zadnji odbojnik, uz neizbežne dvostruke završetke izduvnih cevi. Eksterijer zaokružuju, za ovaj model jedinstveni, crni naplaci od 18 cola.

Kada govorimo o unutrašnjosti, automobil dobija standardna sedišta za 2019., koja su dizajnirana da pruže bolje držanje tela, ali su i estetski doterana sa crno-tamno crvenim tapacirungom.

Kompletne specifikacije tek treba da budu obelodanjene, ali ono što znamo je da motor isporučuje 180 ks, kao i da su ogibljenje i sistem upravljanja unapređeni u cilju kvalitetnijeg vozačkog iskustva.

Honda je HR-V Sportu podarila i „Performance Damper“ tehnologiju, primenjenu i na zadnjem i na prednjem oslanjanju. Ovaj sistem se odupire kretanju automobila u krivinama, kao i preko rupa i neravnina, održavajući vozilo stabilnijm.

Sport takođe karakteriše kalibracija upravljača sa Hondinim „Agile Handling Assist“ sistemom. Korišćenjem varijabilnog elektro serva se menja odziv na volanu u zavisnosti od parametara kao što su brzina i ugao upravljanja. Honda kaže da automobil pruža „stalan stabilan odziv pri manjim uglovima i uglađenij odziv pri većim uglovima upravljanja“.

Automobil standardno dolazi sa šestostepenim menjačem, ali je dostupan i CVT. Cenovna lista tek treba da bude objavljena, ali isto tako, HR-V Sport ne treba očekivati u prodajnim salonima pre proleća.

AutoRepublika

Izvor: Honda

(223)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Još da vidimo cenu kod Delte 🙂