1. Home
  2. Vesti
  3. Audi već 2026. godine ukida ponudu modela sa SUS motorima?
Audi već 2026. godine ukida ponudu modela sa SUS motorima?
5

Audi već 2026. godine ukida ponudu modela sa SUS motorima?

333
5
Podelite sa prijateljima:

Bavarski brend je nadomak radikalne odluke.

Ili bar tako javlja Sueddeutsche Zeitung koji navodi da je Audi spreman da 2026. godine raskrsti sa tradicionalnim automobilima u svojoj gami, i da nakon toga u ponudi ima samo baterijska vozila.

Zapravo, ovde se ne radi samo o ukidanju termičkih varijanti, već i svih hibridnih izdanja, te bi u gami opstali isključivo EV modeli.

Iz Audija i dalje nema zvaničnih reakcija na navode iz nemačkih medija, ali se za sada čini da je ovakav razvoj situacije pomalo nerealan. To bi značilo da Volkswagen grupa odobri ovakav potez brenda sa četiri prstena, i da se kompletna transformacija odigra u samo pet godina.

To je izuzetno kratak rok, pogotovo što već postoje najave novih generacija Audijevih modela, poput A4, koji će nastaviti da nude i SUS agregate.

Nemačka marka je ranije potvrdila da obustavlja dalje ulaganje u razvoj novih motora sa unutrašnjim sagorevanjem. Šef Audija, Markus Disman, kazao je u martu ove godine da taj proizvođač neće više investirati u stvaranje nove generacije SUS motora.

On je tada kritikovao i budući Euro 7 standard u Evropi, za koji je rekao da će staviti ogroman pritisak na termičke pogonske jedinice, a da će korist životne sredine zapravo biti vrlo mala.

AutoRepublika 

(333)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ko je ta sila iz senke koja gura ovo strujno ludilo?

TheStig

Masoni 🤣

igi

Iluminati normalno, ime im sve govori

BB

U tekstu piše da su spremni date godine ukinu ponudu SUS motora a ne da će i ukinuti, za razliku od naslova…

don

„za koji je rekao da će staviti ogroman pritisak na termičke pogonske jedinice, a da će korist životne sredine zapravo biti VRLO MALA!!!!!“ more nikakva!

i jos ono sto je Rajkovic rekao , kad je stalo 97% prometa u selu zvanom Pariz, tamo negdje u Vrancuskoj pripizdini gdje zivi 10+ milja ljudi, veliko neko selo, e, da tamo bas, tu, tu, palo zagadjenje za enormnih 6%.
Sunce ti kalajisano, ako ovo pametnom nije dosta, onda ne znam sta treba covjek vise da kaze!?
Zidari rade svoje…zidaju ljudi…