1. Home
  2. Vesti
  3. Električni Renault Twingo stiže ove godine
Električni Renault Twingo stiže ove godine
0

Električni Renault Twingo stiže ove godine

391
0
Podelite sa prijateljima:

Francuski proizvođač će u toku godine ponuditi električnu varijantu Twinga. 

Twingo ima iza sebe dugu istoriju, ali u ovom trenutku prodaja nije na sjajnom nivou. Problemi za Renault su još veći, pre svega zbog klimavog partnerstva sa Daimlerom.

Biće interesantno videti kakve će performanse i autonomiju ponuditi električni Twingo, pre svega jer njegov „brat“ iz kuhinje Smarta nije oduševio sa svojim karakteristikama.

No, Renault u ponudi već ima jedan maleni električni hedžbek po imenu ZOE. Verovatno je da će francuska marka pogonski sklop iz modela ZOE premestiti u alternativni Twingo.

ZOE i električni Twingo u suštini nadmetaće se u istom segmentu. Kako bi se izbegla supstitucija, veruje se da će Renault za Twingo postaviti daleko nižu cenu, ali će uz to doći i siromašnija oprema, i manji domet samog vozila.

Naravno, Renault će ponuditi električni Twingo kao deo svog plana za smanjenje flotne emisije štetnih gasova u Evropi. Aktuelna generacija ovog hedžbeka proizvodi se u Sloveniji, a poslednji put kada je Twingo prešao granicu od 100.000 prodatih primeraka na godišnjem nivou bilo je daleke 2011. godine.

Test modela Twingo možete pročitati OVDE.

AutoRepublika

(391)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments