1. Home
  2. Vesti
  3. Ford Bronco i Bronco Sport su sada dostupni u izdanju Heritage
Ford Bronco i Bronco Sport su sada dostupni u izdanju Heritage
5

Ford Bronco i Bronco Sport su sada dostupni u izdanju Heritage

246
5
Podelite sa prijateljima:

Teško da je neki model privukao veće interesovanje automobilske publike od Forda Broncoa tokom prethodnih nekoliko godina, a posebna priča je ona koliko dugo se čeka na njega. Američki automobilski proizvođač je primio preko 250 hiljada narudžbina pre nego što je ijedan primerak sišao sa proizvodne trake, a lista čekanja je još uvek velika zbog ranijih problema sa epidemijom virusa korone i generalno, zbog muka s dobavljačima.

Ukoliko danas naručite ovog terenca, biće vam isporučen tek za nekoliko godina, pa je jedina opcija ona da kod preprodavaca platite i dvostruko više nego što je njegova preporučljiva cena. Ford je isporučio 54.842 primerka tokom prvih šest meseci ove godine i sami možete da zaključite koliko vremena će morati proći da se zadovolje svi sa lista čekanja.


Međutim, to ne sprečava firmu da nastavi da debituje s novim konfiguracijama i specijalnim izdanjima, a tokom jučerašnjeg dana smo videli paket koji se zove Heritage. Kao što mu ime kaže, cilj je ponuditi one klasične dizajnerske detalje koji su proslavili Bronco u prošlosti. Takav paket nije dostupan samo na ovom terencu, već i onom manjem sa pomalo konfuznim izmenom Bronco Sport.

Dva modela zapravo ne dele baš ništa osim nekoliko dizajnerskih linija i imena, pošto je Bronco Sport zasnovan na krosoveru Escape/Kuga, ali moramo priznati da su jednako popularni.

U svakom slučaju, Heritage se ne razlikuje mnogo od svakog drugog modela s oznakama Bronco i Bronco Sport, doduše s izuzetkom par stilskih detalja umetnutih kako bi ličio na model iz 1966. godine. To se odnosi na belu masku hladnjaka, zatim na krov u istoj boji, lajsnu po celoj dužini vozila i na kraju ne felne.

Kupci modela Bronco dobijaju i 17-inčne felne i 35-inčne pneumatike, a ovaj paket će biti dostupan u pet različitih boja i u konfiguracijama sa dvoje i četvoro vrata. Veći od dva modela nam stiže u dve verzije, i to bazni s indeksom Heritage i onaj luksuzniji Limited Heritage. Prvog pokreće 2,3-litarski turbobenzinac sa 300 „konja“, a snaga se prenosi na sva četiri točka preko sedmostepenog manuelnog i desetostepenog automatskog menjača. Kupci koji se odluče za Heritage dobijaju 2,7-litarski turbobenzinac sa 335 „grla“.


Manji Bronco Sport je prošao kroz identične vizuelne izmene i takođe se nudi u standardnom izdanju sa 1,5-litarskim turbobenzincem i 180 konjskih snaga, i u modifikaciji s oznakom Limited, ovde s 2,0-litarskim turbobenzincem i 250 „grla“. U njegovom slučaju jedini menjač kao opcija osmostepeni automatski.

Heritage je takođe bogato opremljen da bi se opravdala njegova visoka cena. Primera radi, Bronco Sport Heritage startuje od 34.245 američkih dolara, dok Bronco Sport Limited Heritage košta 46.250 „zelembaća“. Kod većeg brata je potrebno izdvojiti 45.900, odnosno 68.490 najmanjih zelenih novčanica, zavisno od toga da li je u pitanju običan Heritage ili Limited u pitanju.


U čast 1966. godine kada su preuzeli inspiraciju za ovo vozilo, će biti napravljeno samo 1.966 jedinica svakog modela. Ne sumnjamo da će biti rasprodati, to jest naručeni, u roku od nekoliko minuta, a datum isporuke je već druga priča…

AutoRepublika

(246)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Bronko je sigurno dobar terenski auto. U poredjenju sa Dzip Vranglerom deluje ipak nekako naivno. Uopste ne sumnjam da ce imati svoju publiku, to su oni koji „terensku voznju“ voze bulevarom. Ako treba da bude terenac, onda original – Dzip! Land Rover Defender je promasio temu i sam sebe izbacio iz ovog kluba.

Bungi

Bronko je ozbiljna terenska mašina.Nije ga bilo u Evropi ali zato u Americi on ima kultni status.

Matija

Siguran sam da je tako! Vec odavno pratim sve dogadjaje u vezi njega. Ovo sto sam rekao je vizuelan utisak. Sacekacemo prve uporedne testove. Yankee, angazuj se oko ovoga!

Yankee

Eh da ga mogu pronaci bio bi odavno u mojoj garazi… Jedini nacin da ga dobijes ovih dana je da platis 75-100% preko fabricke teme. Bice u mojoj garazi za par godina.

Matija

Mlad si ti, docekaces! 🙂 Mislio sam na uporedni test nekog poznatog auto-weba. Sad sam malo potrazio u internetu, za sada postoji samo poredjenje tehnickih podataka, poredjenje na terenu jos ne.

Ovde je izvestaj AMSa iz 2020 godine:
https://www.auto-motor-und-sport.de/suv/ford-bronco-gegen-jeep-wrangler-vergleich/

Jedno sveze poredjenje iz maja ove godine:
https://www.jdpower.com/cars/shopping-guides/2022-ford-bronco-vs-2022-jeep-wrangler-comparison