1. Home
  2. Vesti
  3. I Porsche 911 odlazi u hibride
I Porsche 911 odlazi u hibride
0

I Porsche 911 odlazi u hibride

199
0
Podelite sa prijateljima:

Nedavno predstavljena generacija 992 legendarnog modela 911 dobiće i hibridnu varijantu, ali ne bar još četiri godine, saznaje Auto Express.

Britanskom magazinu je ovu informaciju potvrdio direktor proizvodnje 911-ice, Avgust Ahlajtner. „To je naredni korak za nas, evolucija ovog automobila, što znači da se neće odigrati u najmanje četiri naredne godine“, rekao je Ahlajtner.

Ipak, hibridizacija 911-ice neće imati ulogu povećanja efikasnosti SUS motora, već će akcenat biti na performansama. „Kada govorim o hibridnom modelu 911, onda ne mislim na već postojeće hibride kakve imamo kao što su Cayenne ili Panamera, mislim na 919 Le Mans model“, bio je jasan Ahlajtner.

Na osnovu ovoga moglo bi se zaključiti da hibridni 911 neće koristiti spoljašnji element za punjenje baterije, odnosno neće biti plug-in, već će se baterija puniti kao kod klasičnih hibrida, pomoću toplotne energije koja se inače gubi u izduvnom sistemu.

Kako britanska stručna publikacija javlja u Porscheu ipak postoje previranja povodom hibridne mogućnosti njihove sportske ikone. Model 911 iako nije najprodavaniji automobil ove kuće ipak je nešto što je definiše, te bi bilo kakve greške mogle skupo da koštaju Porsche.  Auto Express navodi da se razvojni inženjeri protive upotrebi hibridne tehnologije zbog velike mase baterija, ali i zbog samog kapaciteta istih.

Ipak čelnici nemačke marke žele još hibridnih modela u gami 911-ice, a jedan od njih trebalo bi da se nađe u samom vrhu ponude uz 911 GT2 RS i 911 GT3 RS. Ova dva pomenuta modela ostaće još dugo godina pogonjena samo benzinskim agregatima, u to su u Porscheu poprilično sigurni, ali je moguće i da će dobiti hibridnog „brata“.

Nemački brend očekuje da će do 2025. godine četvrtina prodaje njegovih vozila otpadati na hibridne automobile, kao i da će jednu četvrtinu prodaje činiti potpuno električni automobili. Koliko je Porsche posvećen elektrifikaciji pored najave nekoliko električnih i hibridnih modela, pokazuje i činjenica da će se ovaj proizvođač uskoro takmičiti u šampionatu Formula E.

 

 

 

(199)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments